INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

szabó tímea

párbeszéd

1956-os forradalom

október 23.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője beszél, mögötte Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke (j), Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője (j2) és Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), az I. kerület polgármestere (b) a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál 2019. október 23-án.

Párbeszéd: a választáson felszabadították Budapestet

Infostart / MTI

Október 13-án, az önkormányzati választáson felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól - mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a párt október 23-i megemlékezésén.

Szabó Tímea kiemelte: ez a győzelem nem mélyítheti tovább az árkokat, ezt a győzelmet nem követheti megosztottság.

A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál tartott megemlékezésen az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a volt államfő életével és munkásságával arra tanított, "hogy ne újabb árkokat ássunk, hanem temessük be azokat, és teremtsünk egységet, békét és jólétet".

Karácsony Gergely vezetésével Budapest ezt az eszmeiséget fogja képviselni - tette hozzá.

"Olyan országot akarunk, ahol mindenki otthon érzi magát, amelyik békés, szolidáris és zöld"

- mondta.

Szabó Tímea közölte: "Göncz Árpád rengeteget tanított nekünk".

Az '56-os forradalom alatt megtanította, hogy "mindig, minden porcikánkkal küzdeni kell az elnyomás ellen", és azt is, hogy a szabadságvágy áldozatokkal jár, a küzdelemben "akár az egzisztenciánkat, akár az életünket is kockára kell tennünk egy jobb világért" - tette hozzá.

Szabó Tímea azt mondta: a néhai elnök azt is megtanította, hogy "nincs az a reménytelen helyzet, nincs az a megtorlás és bosszú, ami okot adna arra, hogy feladjuk eszméinket", és nincs az az elnyomó hatalom, amelynek uralma egyszer ne érne véget.

Végül "Árpi bácsi" a hatalomról azt tanította, hogy ha az ember sok évtizednyi küzdelem után eléri célját, attól kezdve sokkal nagyobb alázattal kell folytatnia munkáját - tette hozzá a Párbeszéd társelnöke.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018