INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

nagyvázsony

vár

felújítás

A Nagyvázsonyi Kinizsi vár látképe Nagyvázsony központjában. A várat Mátyás király adományozta Kinizsi Pálnak az Oszmánokkal szembeni küzdelmekben mutatott helytállásáért. A középkori várrom jelentős felújítások következtében napjainkban múzeumként üzemel, amelyben számos középkori fegyver és bútor található. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Megújul a Balaton-felvidék legendás vára

Infostart

A fejlesztés részeként megújítják a nagyvázsonyi vár tetőszerkezetét, külső és belső vakolási munkákat végeznek, valamint restaurálják a kőszerkezeteket is.

Elkezdődhet a Nagyvázsonyi Kinizsi vár felújítása és rekonstrukciós bővítése a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A beruházás a várhoz tartozó fogadóépület átalakítását is magába foglalja. A fejlesztéseket a turisztikai és infrastrukturális szolgáltatások szélesítése teszi indokolttá - írja a magyarepitok.hu.

A várhoz kapcsolódó összes tervezett fejlesztés mintegy 3000 négyzetmétert érint. A vár épületén közel 1300 négyzetméteren falazást végeznek, megújítják a fa tetőszerkezetét több mint 420 négyzetméteren, valamint külső és belső vakolási munkákat is végrehajtanak több mint 4200 négyzetméteren. Restaurálják a kőszerkezeteket, megoldják a csapadékvíz-szigetelést, továbbá külső és belső burkolást is végeznek.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018