eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a bírálóbizottság elnöke beszél a Budapest Déli Városkapu nemzetközi tervpályázat eredményhirdetésén a Budapesti Városháza dísztermében 2018. december 19-én. A Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt, mintegy 135 hektáros területen 12 ezer egyetemi hallgatónak szánt diákváros, valamint nemzetközi rangadók megrendezésére alkalmas sportlétesítmények épülnek.
Nyitókép: MTI

Fürjes Balázs: a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa az együttműködés elsődleges terepe

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése után össze lehet hívni a tanácsot, hogy megtárgyalják a vitatott ügyeket.

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában érdemes áttekinteni a Liget-projekt ügyét, ha Budapest új vezetésének bármi felvetése van - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A lap szombati számában megjelent cikkben Fürjes Balázs megjegyezte, hogy a tanácsban lehet beszélni arról is, hogy mi legyen a sorsa a "Budapest, sportfőváros" programnak. Eddig a főváros és a kabinet közös szándéka volt, hogy a sportolási lehetőségek bővítése és a nemzetközi sportesemények fontosak legyenek Budapest életében. Karácsony Gergely az első intézkedései között említette meg, hogy le fogja állítani az új létesítmények megépítését a Városligetben és a stadionberuházásokat. A Városliget Zrt. hangsúlyozta, hogy a közeljövőben megkezdődő minden beruházásra végrehajtható építési engedéllyel rendelkeznek - emlékeztetett a lap.

Fürjes Balázs kiemelte:

a kormány korrekt együttműködésre törekszik a főváros új vezetésével, és ennek legfontosabb terepe az FKT,

amelyben a kormány és a főváros vezetése egyhangú szavazással dönthet a fejlesztésekről. A testület elnöke a miniszterelnök, akit a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettesít, társelnöke a főpolgármester.

Az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása után össze lehet hívni a tanácsot, ahová Fürjes szerint a Liget-projekt kapcsán érdemes meghívni a program vezetőjét, Baán Lászlót, aki el fogja mondani, milyen szakmai megfontolások szólnak a fejlesztések mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×