INFORÁDIÓ 
2020. május 29. péntek
Magdolna

pécs

katasztrófavédelem

gyakorlat

Óriási katasztrófát imitáltak Pécsen

Óriási katasztrófát imitáltak Pécsen

Infostart

Hatalmas eső zúdult reggel Pécsre, az égi áldást szélvihar is kísérte, mely miatt sérült a Pécsi Püspökség épületének tetőszerkezete - műemlékvédelmi gyakorlatot tartottak a pécsi belvárosban.

A Műemlék 2019 műemlékvédelmi gyakorlat fő célja a műemlékek megóvása volt, és mentési gyakorlat olyan katasztrófahelyzetben, ahol sérülhetnek a felbecsülhetetlen értékek, s persze az ott tartózkodó emberek.

A látványos gyakorlat előre kitalált forgatókönyve szerint a Püspökség megsérült épületéről leeső gerendák betörték a Cella Septichora Látogatóközpont tetejét. A víz betört a látogatóközpontba, többen megsérültek. A segélyhívást követően a sérültek kimentését a katasztrófavédelem végezte, majd a PTE mentőtiszt hallgatói látták el őket.

A megsérült látogatókat a Magyar Vöröskereszt imitátorai játszották el, akiknek igazán élethű előadása hozzájárult a hitelességhez. Az esemény a nyilvánosság számára is élvezhető volt, az érdeklődők egy, a Szepesy Ignác szobor előtti területen felállított ledfalon keresztül követhették a történéseket. A gyakorlat jól sikerült, természetesen mindenkit kimentettek és a felbecsülhetetlen értékek sem sérültek meg - írja a bama.hu.

Nyitókép: bama.hu/Laufer László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018