eur:
389.26
usd:
361.82
bux:
68049.98
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Már itthon is bejelenthető a papi zaklatás

Már működik a gyermek- és ifjúságvédelmi oldal a Pécsi Egyházmegye internetes oldalán, ahol az egyházi személyek által történt bántalmazással vagy szexuális visszaéléssel kapcsolatos bejelentést meg lehet tenni.

Májusban Ferenc pápa kötelezővé tette a papok számára, hogy jelentsenek az egyháznak minden egyházi személy által elkövetett szexuális zaklatást, és azt is előírta, hogy a bejelentések kezelésére állandó rendszert kell felállítani.

Ennek szellemében a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai szeptemberben határozatot hoztak annak a szolgálatnak a felállításáról, amely az egyes egyházmegyék területéről fogad minden olyan panaszt, amely az egyházi személyek által történt bántalmazással vagy szexuális visszaéléssel kapcsolatos.

A Pécsi Egyházmegye sajtóosztálya a bama.hu megkeresésére közölte, hogy a bejelentést az egyházmegye internetes felületén, a gyermek- és ifjúságvédelmi oldalon lehet megtenni. A bejelentés alapján, ha az nem alaptalan, a bizottság (tagjai egyházi személyek, továbbá pszichológus, pszichoterapeuta, jogi szakértő) vizsgálati eljárást indít, amelynek célja az eset legalaposabb feltárása. Névtelenül nem lehet bejelentést tenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×