eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
Urnazárás az önkormányzati választáson a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. október 13-án. Reggel hat órakor megkezdődött a voksolás a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Számok és számok: nőtt a szavazási kedv az elmúlt öt évben

Városokat sorolunk: Hódmezővásárhelyen tolongtak az urnáknál, Szegeden nem igazán.

19 óra környékén bezártak az önkormányzati választásoknak otthont adó szavazóhelyiségek, és elkezdődhetett a számlálás hosszadalmas munkája.

Az biztos, hogy többen voksoltak, mint 5 esztendővel ezelőtt, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán vasárnap 18.30 óráig a szavazásra jogosultak 47,2 százaléka (3 787 857 szavazó) járult az urnákhoz a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

A fővárosban a szavazók 49,19 százaléka, 672 881 választópolgár adta le szavazatát 18.30 óráig.

A megyék közül a részvételi arány 18.30 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 53,82 százalék, ami 112 351 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Hajdú-Bihar megyében volt: 40,79 százalék, 176 704 szavazó.

A korábbi önkormányzati választásokon az utolsó részvételi adatot 17.30-kor tették közzé, 18.30-kor nem volt adatközlés.

A végleges, nem hivatalos részvételi adatok az éjszakai órákban lesznek elérhetők az NVI honlapján.

Győr - Borkai Zsolt városa

43,09 százalék, az országos átlagtól elmaradó részvételi adat fél 7-kor.

Hódmezővásárhely - Márki-Zay Péter városa

64,60 százalék, kimagaslóan sokan voksoltak.

Szeged - Botka László "végvára"

49,38 százalék.

Miskolc

48,68 százalék volt a részvétel fél 7-kor. Itt egészségügyi okokból nem indult újra a fideszes Kriza Ákos.

Pécs

42,27, nagyon alacsony részvételi arány a tavaly tavasszal ellenzékivé vált baranyai megyeszékhelyen, ahol Páva Zsolt tíz év után nem indul a polgármesteri posztért, helyette Vári Attila olimpiai bajnokot indítja a Fidesz.

Szombathely

53,21 százalék, itt szoros eredmény várható Balázsy Péter jegyző (Fidesz-KDNP) és Nemény András (ellenzék) közt.

Budapest

49,19 százalék, szinte átlagos részvétel.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×