eur:
393.86
usd:
368.6
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Határozatképtelenség miatt elmaradt a kampányvégi Fővárosi Közgyűlés

A rendkívüli közgyűlést Karácsony Gergely zuglói polgármester, ellenzéki főpolgármester-jelölt és nyolc ellenzéki képviselő kezdeményezte.

Az ülésvezető Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes megállapította, hogy mivel a közgyűlés tagjainak kevesebb mint fele, 11 képviselője jelent csak meg, a testület nem határozatképes, ezért a rendkívüli ülést meg sem nyitotta.

Karácsony Gergely az általa jegyezett előterjesztésben azt írta: álláspontja szerint jelenleg a fővárosban fennálló patkányfertőzöttség megszüntetésére az egyetlen megoldás "a feladat ellátására alkalmatlan" RNBH konzorciummal megkötött szerződés felmondása, illetve az, hogy a veszélyhelyzet elhárításához szükséges intézkedés keretében rendeljék meg a szolgáltatást "a veszélyhelyzetet megszüntetni képes cégtől, vagyis a Bábolna Bio Kártevőirtó és Szolgáltató Kft.-től".

Tarlós István főpolgármester szombat délután kampányzáró sajtótájékoztatóján közölte: a rendkívüli ülésen nem vesz részt, mert a Karácsony Gergely által benyújtott előterjesztésben foglalt állítások valótlanok, az arra alapozott határozati javaslatok értelmezhetetlenek, "maga a javaslat pedig jogszerűtlen". Mint mondta, a tisztifőorvos a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapján arra a következtetésre jutott, hogy Budapesten járványveszély nem áll fenn. A referenciák valódiságának vizsgálatára Karácsony Gergely feljelentése alapján indult büntetőeljárást a nyomozóhatóság bűncselekmény hiányában megszüntette, mivel kiderült, hogy a referenciák valósak és igazak.

A patkánymentesítési közbeszerzés ügyében indult közigazgatási perben a törvényszék eljárási hibákat fogalmazott meg a Közbeszerzési Döntőbizottságnak, ezért új eljárás lefolytatására utasította. Döntése a fővárosi önkormányzatot nem érinti.

Szombat este a városháza elé szervezett ellenzéki tüntetés résztvevői közül többen bementek az ülésterembe, ahol megtapsolták a megjelent képviselőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×