INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

eger

mirkóczki ádám

fidesz

önkormányzati választás

Mirkóczki Ádám távozását követeli a Fidesz

Infostart / MTI

A közéletből való távozásra szólította fel a Fidesz egri elnöke jobbikos Mirkóczki Ádám egri polgármester-jelöltet, mert vitatta az auschwitzi haláltábor áldozatainak számát.

Martonné Adler Ildikó egri sajtótájékoztatóján elképesztőnek nevezte az ellenzéki Egységben a Városért Egyesület színeiben induló jelölt most kiszivárgott üzenetváltását. Szerinte a 21. században nem elfogadható, ha valaki a holokauszton viccelődik, az áldozatok számát, családtagjaik szenvedését vitatja. Felháborító, hogy a jobbikosok egyenesen a holokauszt támogatására biztatják egymást e-mailjeikben.

A kormánypárti politikus azt mondta: Eger zsidó közösségei nagyon sok kiváló mesterembert, tudóst, művészt és orvost adtak a városnak, amely tisztelettel és szeretettel ápolja az emléküket. Soha egyetlen hivatalban lévő polgármester sem engedett meg magának holokauszttagadó kijelentéseket - hangoztatta.

Martonné Adler Ildikó felszólította a baloldal jelöltjeit, hogy azonnal határolódjanak el Mirkóczki Ádámtól, aki országgyűlési képviselő is, továbbá határolódjanak el azoktól a jobbikosoktól, akik az auschwitzi áldozatokon viccelődtek, illetve aki a fővárosi Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékművet leköpte.

A Fidesz egri elnöke szerint Mirkóczki Ádám Egerbe importálja a Jobbik antiszemitizmusát, a köpönyegforgató és álszent politikát, aminek a város közéletében nincsen helye. "Nem kérünk a báránybőrbe bújtatott zsidóellenesekből, a holokauszttagadókból" - mondta.

Martonné Adler Ildikó arra kérte az egri, jó érzésű polgárokat, hogy jövő vasárnap ne szavazzanak az Egységben a Városért jelöltjeire és ne szavazzanak Mirkóczki Ádámra.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018