INFORÁDIÓ 
2021. január 16. szombat
Gusztáv

római fürdő

hév

óbuda

békásmegyer

veke

dorner lajos

Fesztiválozók szállnak le a HÉV-ről a Filatorigát megállónál a 25. Sziget Fesztivál mínusz egyedik napján, 2017. augusztus 9-én.

A föld alá küldenék a HÉV-et a Rómainál, a kormányra vár a kerület

A III. kerületi önkormányzat képviselői egyhangúlag támogatták a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslata megvalósítását: a jövőben a szentendrei HÉV a Római fürdő és Békásmegyer között alagútban haladna - közölte az InfoRádióval Dorner Lajos, a VEKE elnöke.

Budapest egy 130 ezres lélekszámú kerületének teljes vezetése egyhangú döntéssel támogatta a VEKE azon elképzelését, hogy a HÉV a Római fürdő és Békásmegyer között a föld alatt haladjon, ennek pedig van súlya - mondta el az InfoRádióban az ötletgazda szervezet elnöke, Dorner Lajos.

"A kerület szeretné elérni, hogy úgy terveződjön meg a beruházás, ahogy ez a kerület lakosainak az érdeke" - fogalmazott Dorner Lajos.

A III. kerületi önkormányzat egyúttal felkérte a polgármestert, hogy forduljon a kormányhoz a H5-ös HÉV fejlesztésével kapcsolatban. Ezzel kapcsolatban a VEKE elnöke távolabbról kezdte.

"A főváros lepasszolta magáról a HÉV-et, amivel én nem értek egyet, mivel a HÉV-ek utasforgalma döntő részben fővárosi. A fejlesztések mindenesetre jelenleg a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjához tartoznak, a KKBK pedig hamarosan szeretné megjelentetni a közbeszerzést a HÉV-vonalak rekonstrukciójára."

Dorner Lajos szerint aki Békásmegyeren, Csillaghegyen vagy a város e környékén él, pontosan tudja, hogy szinte lehetetlen itt közlekedni, a HÉV-ek pedig telítettek, ezeken együttesen segítene a 2,5 kilométeres szakasz föld alá vitele.

"Nyilván nem kis beavatkozást jelentene ez, új nyomvonalra kerülne a HÉV, a Szentendrei út helyett a 11-es út alá kerülne, a Szentendrei út ezen része pedig egy forgalom-csillapított, zöldített útvonal lehetne. Az összes vasúti kereszteződés felszámolódna, megszűnne az az állapot, amit a helyiek csak úgy hívnak, hogy a sín túloldalára születni kell..." - tette hozzá.

Elmondta még, több aggódó visszajelzést kaptak a Szentendrei út esetleges autós zsúfolódása vagy a várható építkezések miatt, de ezek egy részét már meg tudták válaszolni.

"A szépségért szenvedni kell, szokták mondani, de ha néhány év alatt rendbe teszik, utána kapunk egy szép várost."

Nyitókép: Mónus Márton (MTI)

Kapcsolódó hang

HÉV-metró Óbudán - VEKE
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018