eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Rendőrök költöznek egy szegedi zebrához

Az Oskola utcai gyalogos-bringás átkelő a helyiek szerint egyszerűen életveszélyes.

Noha komolyabb baleset nem történt az utóbbi időben a szegedi Oskola utca egyik zebrájánál, a korábbi veszélyes helyzet nem múlt el.

Mint a Délmagyar.hu írja, az Oskola utcában a híd utáni első zebránál nem könnyű átjutni a túloldalra gyalogosként, mert a hídról lezúduló biciklisek nagy része még csak nem is lassít. Olyan esetnek is szemtanúi voltak a lap munkatársai, amikor a túloldalról indult el egy család babakocsival, de amikor a bicikliúthoz értek, hangosan rájuk kiabált egy idősebb férfi, aki majdnem beléjük hajtott. Elsőbbségük pedig nekik volt, és jól láthatóan keltek át az úton.

A rendőrség szerint „a kérdéses szakaszon ebben az évben a rendőrség tudomására egy anyagi káros baleset jutott, melynek résztvevője személygépkocsi és kerékpáros volt".

A tettenéréskor megállapított szabálysértés esetén a rendőr figyelmeztethet, helyszíni bírságot szabhat ki, illetve feljelentést tehet. Utánaolvasva a tételeknek, ez 10 és 50 ezer forint közötti összeget jelenthet. Amennyiben szabályszegést észlel, közigazgatási bírságot szabhat ki az intézkedő rendőr, ennek összege 10 és 300 ezer forint között mozog.

A rendőrség megígérte: lesznek a helyszínen ellenőrzések, méghozzá folyamatosan.

A szegedi kommentelők egyébként a gyalogosokat is hibáztatják, akik sokszor telefonjukba, fülhallgatóba mélyedve haladnak az utakon.

A bringások szerint szükség lenne egy, a híd alatt kialakított, szabályos kerékpárútra, amivel a biciklis forgalmat nem torpantják meg.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×