eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt (b) és Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j) kampányrendezvénye a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren 2019. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Házkutatás Pikó András kampányközpontjában

A rendőrség tiltott adatgyűjtés miatt nyomoz.

Házkutatás tart a rendőrség Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában. A jelölt a hvg.hu-nak azt mondta: rendőrök a kampányfőnökével, Udvarhelyi Tesszával beszéltek, de nem tudja, hogy ez kihallgatásnak minősült-e.

Pikó András úgy tudja, a helyi választási iroda kért vizsgálatot ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivataltól és a rendőrségtől is. Hozzátette, hogy ő nem kapott hivatalos értesítést a vizsgálatról, s úgy tudja, hogy a rendőrök érkezése nem volt bejelentve.

A BRFK feljelentés alapján 2019. szeptember 10-én választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a mai napon, 2019. szeptember 11-én 17 óra utáni időben egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé - közölte a rendőrség az Index.hu-val.

A Magyar Nemzet című napilapban hétfőn jelent meg írás arról, hogy a VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt kampánycsapata törvénytelenül rögzíti a választói ajánlásokat. Udvarhelyi Tessza akkor úgy reagált, mindent a magyar és európai adatvédelmi szabályoknak megfelelően tesznek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×