eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: Fidesz.hu

Fónagy János: nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa

Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Fónagy János elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá - tudatta.

Hozzátette, a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult. A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Fónagy János a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában arról beszélt, Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×