eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Megjelentek a nyugdíjasok rezsiutalványára vonatkozó szabályok

Megjelent a nyugdíjasok rezsiutalványáról szóló kormányrendelet; az utalványra az öregségi nyugdíjasok mellett a nyugdíjszerű ellátásban részesülők is jogosultak, így nagyjából 2,6 millió ember - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A rezsiutalványok értéke egyszeri kilencezer forint, amit három, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat jövő év március 31-ig lehet felhasználni.

A posta a kézbesítést egyszer kísérli meg, a kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell kérni november 30-ig.

Az utalvány adómentes.

Közölték azt is, hogy a jogosultak körét a kormányrendelet részletezi, de utalványra jogosultak többek között a 2019 májusában ellátásban részesülő öregségi nyugdíjasok, özvegyi nyugdíjasok, a szülői nyugdíjat, árvaellátást, korhatár előtti ellátást, rokkantsági, rehabilitációs ellátást, baleseti, rokkantsági járadékot, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát kapók.

  • A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. Egyszerre több utalvány is felhasználható több csekk befizetéséhez.
  • Postai csekk befizetéséhez vagy közvetlenül a szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet átadni. A részletes tájékoztatás erről a szolgáltató honlapján lesz elérhető.
  • A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem, és az utalvány készpénzre nem váltható.

A szolgáltató ügyfélszolgálatán átadott rezsiutalványok értékét a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az átadást követő 15 napon belül jóváírja a fogyasztó folyószámláján.

A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

Közölték: a kormány megbecsülése jeleként nyújtja a rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tesz lehetővé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×