eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia

Még mindig nem kártalanítják a veronai buszbaleset érintettjeit

Ha év végéig sem születik megállapodás, bírósághoz fordulnak a 2017-es veronai buszbaleset túlélői és áldozatainak családtagjai - mondta el az InfoRádióban Pörzse Tamás ügyvéd.

Büntetőeljárás van folyamatban Olaszországban, illetve polgári jogi kártérítési igény zajlik - egyelőre peren kívül - Olaszországban és Magyarországon is párhuzamosan - ismertette a 2017-es veronai buszbaleset máig ható jogi következményeit az InfoRádióval Pörzse Tamás ügyvéd.

"Mind a magyar, mind az olasz polgári törvényköny ismeri az egyetemleges felelősség kérdését, ami azt jelenti, hogy a károsult bármelyiktől kérheti a kártérítést, a felelősök pedig egymás között elszámolnak, osztoznak. Az utasok kérhetik a busz felelősségbiztosítójától, kérhetik az olasz autópálya kezelőjétől, a buszt üzemeltető társaságtól, nyilván abba az irányba kell elmenni, amelyből nagy valószínűséggel a magas kárösszegek meg is térülnek, ez pedig a biztosító vagy az autópályakezelő lehet" - mondta az ügyvéd.

Az egyeztető tárgyalások egy kicsit megrekedtek,

a felelősségbiztosító kivárásra, időhúzásra játszik, csöpögtet kárelőlegeket, de ezek "köszönőviszonyban sincsenek a károkkal"

- tette hozzá Pörzse Tamás.

A károsultak elindultak egy olaszországi vonalon is, ott is egyeztetési fázisban vannak.

"A büntetőjogi vonal november-december körülre kideríthet dolgokat,

ha addigra elismerik a felelősségüket azok, akiknek el kell, meggyorsulhatnak a folyamatok". Arra a kérdésre, hogy Magyarországon lehet-e büntetőeljárás az ügyben, az ügyvéd azt mondta: nem látni, milyen szakmai szabályt szeghetett meg az érintett sofőr kezelőorvosa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×