eur:
392.73
usd:
365.88
bux:
66626.48
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb fejlemény a veronai busztragédia ügyében

Börtönbe kerülhet az orvos, aki nem vizsgálta meg a buszsofőrt, pedig tudott róla, hogy alvászavaros.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korábban gyanúsítottként hallgatott ki egy háziorvost a két évvel ezelőtt történt veronai busztragédia ügyében, aki a megalapozott gyanú szerint tudott az autóbuszvezető alvászavaráról, ám ennek ellenére nem vizsgálta meg. A korlátozott alkalmasság megállpításának hiányában a férfi alkalmanként nappali időszakon tkívül is végzett autóbusz-vezetői tevékenységet.

A szabadlábon védekező háziorvos nem ismerte el a bűnösségét és panaszt tett a gyanúsítás közlése ellen, a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azonban ezt elutasította - tudta meg a 24.hu.

Bács-Kiskun megyei főügyészség helyettes szóvivője, Dr. Négyessyné Bodó Marianna a portálnak elmondta: a megalapozott gyanú közlésekor rendelkezésre álló személyi és okirati bizonyítékok, továbbá igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a gyanúsítottal szemben a közölt bűncselekmény megalapozott gyanúja fennállt.

A háziorvos legfeljebb egy év börtönt kaphat, ha bűnösnek találják.

Paolo Sachar veronai államügyész hat személy ellen nyújtott be vádemelési kérelmet közúti baleset okozása címén. Köztük az egyetlen magyar az autóbusz sofőrje, aki túlélte a tragikus balesetet.

A többi vádlott olasz, köztük van a baleset helyszíne, az A4-es autósztráda Brescia-Padova szakaszáért felelős mérnök, a sztrádaszakasz biztonsági elemeit tervező és ezek építését irányító műszaki hivatal vezetője, valamint az Anas olasz autósztráda-üzemeltető vállalat három mérnöke, akik szintén a biztonsági elemekért voltak felelősek. Az érintett sztrádaszakasz biztonsági kiépítése ugyanis még a kilencvenes évek elején történt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×