INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

verona

veronai buszbaleset

szakvélemény

ügyészség

olaszország

Az észak-olaszországi Veronánál balesetet szenvedett magyar különbusz kiégett roncsa a szerencsétlenség helyszínén, az A4-es autópályán 2017. január 21-én. Az előző éjjelen a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz egyelőre ismeretlen okból kisiklott, és kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.

Veronai tragédia: még mindig nyitott egy lényegi kérdés

Infostart

Március óta válaszra vár a magyar ügyészség.

Tisztázni akarja a magyar ügyészség az olasz hatóságokkal, hogy melyik sofőr vezette abban a pillanatban a buszt, amikor történt a veronai busztragédia. A magyar fél erre március óta nem kapott választ, tudta meg a 24.hu.

A magyar ügyészség egy úgynevezett európai nyomozási határozatot bocsátott ki, amely egy bűnügyi jogsegély forma az uniós ügyészségek és a hatóságok között. Ennek általában három-négy hónap az átfutási ideje, azaz az olasz hatóságok, ha nem is kapkodják el a dolgot, egyelőre nem késtek el, jegyzi meg a portál.

A magyar fél elsősorban arra az orvosi szakvéleményre kíváncsi, amelyet V. János – róla feltételezték, hogy a buszt vezette – ügyvédei nyújtottak be az olasz bíróságra pár hónappal korábban. A Bors által korábban közölt szakvélemény szerint V. János testén nem voltak kormánytól eredő sérülések, vagyis ez azt jelentheti, hogy a baleset időpontjában ő nem ült a volán mögött.

Nyitókép: MTI/EPA/Filippo Venezia
A címlapról ajánljuk

Meghalt Reigl Judit

A Kossuth-díjas, Franciaországban élő festőművészt 97 éves korában érte a halál....
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018