eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Óriási torlódás fenyeget több hazai autópályán is

Szerdától több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, ugyanis Németországban és Ausztriában május 30-án munkaszüneti nap lesz, így várhatóan érdemben megnő a nemzetközi forgalom. Az autósok hosszabb menetidőre számíthatnak.

Németországban és Ausztriában idén május 30-án, csütörtökön lesz Krisztus Mennybemenetele ünnepe, ami ezen országokban munkaszüneti napot is jelent. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának elmúlt évekbeli tapasztalatai és az osztrák autópálya-kezelő társaságtól kapott információ szerint, bár az ünnepnap csütörtökre esik, de várhatóan sok vendégmunkás hosszú hétvégévé alakítja egy pénteki szabadnappal, ezért a húsvétihoz hasonló jelentősebb forgalom várható a gyorsforgalmi úthálózaton.

A közlekedőknek érdemes felkészülni arra, hogy szerda délutántól csütörtök délelőttig Ausztria felől megnövekedhet a személygépjármű forgalom, amely vasárnap ismét áthalad az országon majd Ausztria felé. Szerda este 22 órától csütörtök éjfélig kamionstop lesz Ausztriában, ezért várhatóan megnövekedik a hazánkba belépő nehézgépjármű forgalom is.

Ezenkívül a hétvégén lesz Ferenc pápa erdélyi látogatása is, ezért a román határátkelőhelyeken megnőhet majd a várakozási idő.

Mindezek alapján az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően szerda délutántól, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 3-as és 4-es főút forgalma erősödhet érdemben. Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái, illetve az M0 déli szektorának fejlesztési munkái, ezért ezen a két útszakaszon nagyobb eséllyel alakulhatnak ki jelentősebb torlódások.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×