eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Szoftver segít a magyar diákoknak elkerülni a lemorzsolódást

Már valamennyi szakképző intézményben elérhető a tanulók teljesítményromlásának kiszűrését segítő új informatikai program – mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Pölöskei Gáborné hozzátette: a KRÉTA rendszerhez kapcsolódó modul felhasználásának lehetőségeiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal is tárgyal a minisztérium.

A tanulói jelző rendszer tartalmazza a diákok tanulmányi adatait. Ezt felhasználva olyan szoftvert fejlesztettek ki, mely figyelemmel kíséri a gyerekek eredményei és hiányzásai hogyan alakulnak – magyarázta Pölöskei Gáborné. Így a lemorzsolódással fenyegetett tanulók szülei és tanárai hamarabb tájékozódhatnak a problémáról – tette hozzá.

A program havi szinten összegzi az adatokat és készít belőle statisztikát.

Ha egyik hónapról a másikra valami tendencia jelentősen megváltozik, meg lehet vizsgálni, mi lehet ennek az oka, a tanár pedig felveszi a kapcsolatot a szülőkkel – emelte ki a helyettes államtitkár.

A KRÉTA első modulja minden szakképző iskolában elérhető, az osztályfőnököknek pedig megtanították a használatát – Tájékoztatott Pölöskei Gáborné, hozzátéve: tárgyalnak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, hogy az ő intézményeibe is eljuthasson – sikeres egyezség esetén szeptembertől ott is bevezethetik a rendszert.

A fejlesztés 200 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×