INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

kréta

program

iskola

diák

Szoftver segít a magyar diákoknak elkerülni a lemorzsolódást

Szoftver segít a magyar diákoknak elkerülni a lemorzsolódást

Már valamennyi szakképző intézményben elérhető a tanulók teljesítményromlásának kiszűrését segítő új informatikai program – mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára. Pölöskei Gáborné hozzátette: a KRÉTA rendszerhez kapcsolódó modul felhasználásának lehetőségeiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal is tárgyal a minisztérium.

A tanulói jelző rendszer tartalmazza a diákok tanulmányi adatait. Ezt felhasználva olyan szoftvert fejlesztettek ki, mely figyelemmel kíséri a gyerekek eredményei és hiányzásai hogyan alakulnak – magyarázta Pölöskei Gáborné. Így a lemorzsolódással fenyegetett tanulók szülei és tanárai hamarabb tájékozódhatnak a problémáról – tette hozzá.

A program havi szinten összegzi az adatokat és készít belőle statisztikát.

Ha egyik hónapról a másikra valami tendencia jelentősen megváltozik, meg lehet vizsgálni, mi lehet ennek az oka, a tanár pedig felveszi a kapcsolatot a szülőkkel – emelte ki a helyettes államtitkár.

A KRÉTA első modulja minden szakképző iskolában elérhető, az osztályfőnököknek pedig megtanították a használatát – Tájékoztatott Pölöskei Gáborné, hozzátéve: tárgyalnak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, hogy az ő intézményeibe is eljuthasson – sikeres egyezség esetén szeptembertől ott is bevezethetik a rendszert.

A fejlesztés 200 millió forintos uniós forrásból valósult meg.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Szoftver segít a magyar diákoknak elkerülni a lemorzsolódást
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018