eur:
393.84
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook - Orbán Viktor

Orbán Viktor a déli határkerítésnél találkozott Matteo Salvinivel

Orbán Viktor miniszterelnök határszemlét tartott Röszkén Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen.

Matteo Salvini gépe nem sokkal dél előtt landolt Ferihegyen, ahol az őt meghívó kollégája, Pintér Sándor belügyminiszter fogadta. Azután közösen helikopterbe ültek, és elindultak Röszkére, hogy megtekintsék a magyar-szerb határra felhúzott kerítést.

Az olasz politikus már a Budapestre tartó repülőről is bejelentkezett: a Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, azért érkezik Magyarországra, hogy új Európát építsen.

Orbán Viktor a határnál találkozott Salvinivel, és a közösségi oldalán számos fotót osztott meg, amelyen az olasz belügyminiszterrel a magyar határt védő kerítésnél cserélnek eszmét.

A találkozóról az olasz belügyminiszter is töltött fel képeket a Facebook-oldalára.

Magyarország és Olaszország elképzelése azonos az európai határok védelméről;

arról, miként kell megakadályozni, hogy embertömegek, terroristák és más nemkívánatos személyek az Európai Unió (EU) területére jussanak - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön Budapesten, miután hivatalos megbeszélést folytatott olasz kollégájával, Matteo Salvinivel.

A magyar tárcavezető megköszönte azt az erőfeszítést, amelyet Olaszország tesz azért, hogy a "hívatlan vendégek" elkerüljék az unió külső határait - írja az MTI. Gratulált az olaszok teljesítményéhez, akik - mint mondta - megakadályozták, hogy tengeri úton nemkívánatos emberek érkezzenek az EU-ba. Olaszország nem csupán a saját érdekében tesz erőfeszítéseket, hanem valamennyi uniós tagállam, így Magyarország érdekében is - vélekedett Pintér Sándor.

Matteo Salvini azt mondta, érdekes látogatást tettek a röszkei határátkelőnél.

Elismerését fejezte ki a magyar kormánynak azért, amiért gyorsan és hatékonyan őrizet alá vett csaknem hatszáz kilométernyi határszakaszt, és így sikerült megállítania az embercsempészetet, az emberkereskedelmet.

Salvini a magyar belügyminiszter kollégája után csütörtökön még egyszer találkozik Orbán Viktorral, akivel később közös sajtótájékoztatót tartanak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×