INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

matteo salvini

2022.02.03. 19:08

Égető problémák megoldását sürgette Sergio Mattarella

Nemzeti összefogást szorgalmazott a politikában és a társadalomban Olaszország pandémia utáni újraindulása érdekében Sergio Mattarella régi-új államfő a második mandátuma első beszédében, melyet hivatali eskütételén mondott csütörtökön.
2021.10.23. 18:43

Megkezdődött Matteo Salvini pere

Matteo Salvini volt olasz belügyminisztert azért vonják felelősségre, mert 2019 nyarán csaknem három hétig nem engedte egy spanyol hajón Szicíliához érkezett illegális bevándorlók partraszállását.
2021.10.18. 19:40

Balközép főpolgármestere lesz Rómának

Roberto Gualtieri a Demokrata Párt (PD) politikusa bejelentette győzelmét a római főpolgármester-választáson, mely hétfőn lezárta a részleges önkormányzati választások második fordulóját. A jobbközép a nagyvárosok között Triesztet szerezte meg.
2021.09.14. 13:35

Matteo Salvini nem foghatja perbe Guy Verhofstadtot

Az Európai Parlament nagy többséggel Guy Verhofstadt belga liberális képviselő mentelmi jogának fenntartása mellett szavazott, miután Matteo Salvini olasz politikus rágalmazás miatt eljárást kezdeményezett ellene egy olaszországi bíróságon – derült ki az uniós parlament plenáris ülésén ismertetett szavazási eredményekből.
2021.06.25. 15:58

Új európai jobboldal: újabb formációban is felbukkanhatnak a Fidesz képviselői

Két irányból is udvarolnak az Európai Néppártból kilépett magyar kormánypártnak, és mindkettő mögött olasz pártvezető áll: az északolasz Liga-főnök Matteo Salvini az általa vezetett Identitás és Demokrácia (ID) nevű EP-frakció számára nyerné meg a Fideszt, míg az Olasz Testvérek elnöke, Giorgia Meloni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) között látná szívesen.
2021.05.31. 14:23

Épül az új jobboldal: az Európai Konzervatívok is erről egyeztettek

Több oldalról is zajlanak egyeztetések egy új jobboldali szuperfrakció európai parlamenti alakításáról. Miközben Matteo Salvini vasárnap Portugáliában vázolta fel elképzeléseit, pénteken Varsóban a lengyel kormánypártot is magában foglaló Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) tanácskoztak ugyanerről.
2021.05.14. 16:18

Döntött a bíróság a Matteo Salvini ellen indult Gregoretti-ügyről

Nem bocsátja bírósági tárgyalásra az úgynevezett Gregoretti-ügyet a szicíliai Catania vizsgálóbírósága, mivel nem tartja megalapozottnak a vádemelést Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt - közölte Salvini pártja, a Liga pénteken. Egy hasonló ügyben még eljárás folyik ellene.
2021.04.28. 06:40

Ismét fölkavarja a közel sem álló vizet a migráció kérdése Olaszországban

Közel ötvenmillió olaszt érint hétfőtől a koronavírus-járvány miatt ősz óta érvényes korlátozások feloldásának kezdete, az intézkedést azonban élénk vita kíséri. Közben újra a középpontba került az illegális migráció ügye is. A részletekről Vásárhelyi Árpád Olaszország-szakértőt, az ELTE Állam és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetének óraadóját kérdezte az InfoRádió.
2021.04.07. 09:55

Magyar–lengyel–olasz összefogás: az év vége fontos vízválasztó lehet

Egyelőre nehéz megmondani, mikorra ölthet formát a magyar–lengyel–olasz összefogás az Európai Unióban. Orbán Viktor, Mateusz Morawiecki és Matteo Salvini csütörtöki találkozója kapcsán az InfoRádió Erdélyi Rezső Krisztiánt, a Nézőpont Intézet elemzőjét, valamint Feledy Botond külpolitikai szakértőt kérdezte.
2021.04.01. 16:17

Kamerák elé lép Orbán Viktor - élőben az Infostarton

A kormányfő csütörtökön Matteo Salvinivel, az olasz Liga párt vezetőjével, és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel találkozott Budapesten, és a Fidesz EPP-kilépése után kialakult helyzetben egyeztettek egy új, európai platform létrehozásáról. Erről számolnak be - tartsanak velünk!
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018