eur:
385.55
usd:
356.07
bux:
69246.5
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nézőpont: az emberek 72 százaléka szerint Tarlós István folytathatja

Még az ellenzéki szavazók 16 százaléka is hajlandó lenne átszavazni a kormánypártok jelöltjére egy most vasárnapi főpolgármester-választáson, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert esélye nem túl nagy a győzelemre.

Várhatóan éppen fél évre vagyunk a magyarországi önkormányzati választásoktól, ez alkalomból felmérte az eddig felmerült budapesti főpolgármester-jelöltek népszerűségét a Nézőpont Intézet.

A Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásból az derül ki: senki és semmi nem fenyegeti Tarlós István harmadik ciklusának megkezdését, a budapestiek csaknem fele (48 százalék) őt támogatná szavazatával egy most vasárnap esedékes szavazáson, miközben

Karácsony Gergelyt 29, Puzsér Róbertet pedig 9 százaléknyian támogatják.

A regnáló főpolgármester szavazóbázisa majdnem fél millió fős, miközben Karácsony Gergelyé bő 300 ezres, Puzsér Róbert támogatói köre pedig 100 ezres.

A Nézőpont Intézet kutatásából az is kiviláglik,

az 1,4 millió szavazópolgár több mint fele elégedett Tarlós István munkájával, ezen emberek közül 160 ezren ellenzéki érzelműek - Tarlósra szavazna az ellenzékiek 16 százaléka -,

így nem csoda: a megkérdezettek 72 százaléka arra számít, hogy 2019 októbere után is ő lesz a főpolgármester.

Tarlós István egyébként 7 százalékkal a Fidesznél is népszerűbb Budapesten. A fővárosban a Momentum a legnépszerűbb párt a Nézőpont kutatása szerint (13 százalék).

A főpolgármester április 1-jén volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk

A merénylet árnyékában: kiderült, ki nyerné most az EP-választást Szlovákiában

Robert Fico szlovák miniszterelnök pártja, a Smer nyerné a Szlovákiában június 8-ára kiírt európai parlamenti választásokat az Ipsos szerint. A felmérés már a miniszterelnök ellen május 15-én elkövetett merénylet után adott válaszokat is tartalmazza. A Magyar Szövetség 4,8 százalékos eredménnyel nem tudna képviselőt juttatni Brüsszelbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Kiderült: Vlagyimir Putyin már tényleg lezárná a háborút, komolyan készen áll a tárgyalásokra

Kiderült: Vlagyimir Putyin már tényleg lezárná a háborút, komolyan készen áll a tárgyalásokra

Vlagyimir Putyin orosz elnök komolyan nyitott lenne a jelenlegi frontvonalak mentén kötött tűzszünetre és az ukrajnai konfliktus befagyasztására, ennek kapcsán pedig hajlandó tárgyalásokat is kezdeni - állítják névtelenséget kérő, magas rangú orosz vezetők a Reutersnek. Az orosz elnök ugyanakkor készen áll arra az eshetőségre is, ha a Nyugat, illetve Ukrajna nem akar tárgyalni Moszkvával és a háború folytatását szeretnék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×