eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nézőpont: az emberek 72 százaléka szerint Tarlós István folytathatja

Még az ellenzéki szavazók 16 százaléka is hajlandó lenne átszavazni a kormánypártok jelöltjére egy most vasárnapi főpolgármester-választáson, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert esélye nem túl nagy a győzelemre.

Várhatóan éppen fél évre vagyunk a magyarországi önkormányzati választásoktól, ez alkalomból felmérte az eddig felmerült budapesti főpolgármester-jelöltek népszerűségét a Nézőpont Intézet.

A Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásból az derül ki: senki és semmi nem fenyegeti Tarlós István harmadik ciklusának megkezdését, a budapestiek csaknem fele (48 százalék) őt támogatná szavazatával egy most vasárnap esedékes szavazáson, miközben

Karácsony Gergelyt 29, Puzsér Róbertet pedig 9 százaléknyian támogatják.

A regnáló főpolgármester szavazóbázisa majdnem fél millió fős, miközben Karácsony Gergelyé bő 300 ezres, Puzsér Róbert támogatói köre pedig 100 ezres.

A Nézőpont Intézet kutatásából az is kiviláglik,

az 1,4 millió szavazópolgár több mint fele elégedett Tarlós István munkájával, ezen emberek közül 160 ezren ellenzéki érzelműek - Tarlósra szavazna az ellenzékiek 16 százaléka -,

így nem csoda: a megkérdezettek 72 százaléka arra számít, hogy 2019 októbere után is ő lesz a főpolgármester.

Tarlós István egyébként 7 százalékkal a Fidesznél is népszerűbb Budapesten. A fővárosban a Momentum a legnépszerűbb párt a Nézőpont kutatása szerint (13 százalék).

A főpolgármester április 1-jén volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×