INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

tarlós istván

budapest

karácsony gergely

puzsér róbert

Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án.

Komolytalan jelöltekről beszélt Tarlós István

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor

Karácsony Gergely bebizonyította, hogy az MSZP-t nem lehet komolyan venni – mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: Puzsér Róbert politikai járatlansága miatt alkalmatlan a városvezetésre.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely kiradírozzák az MSZP-t a komolyan vehető pártok egyre rövidebb listájáról – mondta a főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. Tarlós István kiemelte: ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek". "Bizonyos körnek" és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy Karácsony Gergely "nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni, vagy talán nem is az, aminek gondolták" - fogalmazott.

A főpolgármester szerint viccnek is rossz, amit Karácsony Gergely zuglói polgármester és az MSZP művel. Arra reagált, hogy Karácsony Gergely az ATV műsorában azzal vádolta meg Zugló fideszes és MSZP-s képviselőit, hogy háttérmegállapodást kötöttek a kerületben évek óta veszteségesen üzemelő parkolási rendszer fenntartása érdekében.

„Zugló képviselőtestülete 21 emberből áll, ebből kilenc fideszes összesen. A kilenc fideszes – most nem akarom védeni őket, de – sem átvinni, sem megakadályozni nem tudnak magukban semmit. Ha ott működne a teljes ellenzéki összefogás, akkor ilyen probléma, meg ilyen kommunikációs zűrzavar sem fordulhatna elő. De

ha Karácsony Gergely még a saját kerületében sem tudja működtetni a teljes ellenzéki összefogást, akkor mit akar Nagy-Budapesten?

Azon a Nagy-Budapesten, ahol ő annyira nem vesz részt a fővárosi közgyűlés munkájában, és annyira nem képviseli még a kerületét sem évek óta, hogy 2018-ban például a kilenc közgyűlés közül hatról hiányzott, és a hozzászólásai összidőtartama egész évben 18 másodperc volt” - fejtette ki.

Tarlós István közölte, hogy centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. A Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt – tette hozzá.

Arról, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester közölte:

nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez.

Ezzel együtt arra számít, hogy Karácsony Gergellyel fogja megmérettetni magát az őszi főpolgármester-választáson.

A Jobbik és az LMP által is támogatott Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltről Tarlós István azt mondta: az önkormányzati politikában túlontúl járatlan, ezért városvezetőnek alkalmatlan.

„Ő egy érdekes jelenség. Ha látnám a Vidámszínpadon, szétröhögném magam.

Azt sem mondom, hogy rosszat akar, csak nem érti a rendszer működésének a dallamát sem.

Az meg nem jó retorika, hogy »Nem baj, igaz, hogy én nem értek hozzá, de majd magam mellé veszek szakértőket« - ez így nem működik” - hangsúlyozta.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018