eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Herczeg Zsolt/Infostart.hu

Hatástalanították a bombákat, újraindult a közlekedés - friss hírek

A BAH-csomópontnál lévő bombákkal dolgozó egyetlen tűzszerész kiszerelte a két legnagyobb bomba gyújtószerkezetét, és megvizsgálva őket, úgy döntött, a helyszínen felrobbantják őket. Ez megtörtént, a közlekedés is megindult.

Hat II. világháborús robbanószerkezetet találtak április elején Budán, a XII. kerületben, a Testnevelési Egyetem Koltai Sportcentrumának rekonstrukciója során. Közülük a két legnagyobb tömegű estében volt indokolt a gyújtószerkezet eltávolítása. Az egyik egy 100 kilogrammos tűzérségi lövedék, a másik egy 50 kilogrammos légi bomba. Ezek hatástalanítása idejére lezárták szerda reggel a BAH-csomópontot és a környékét.

Az InfoRádió tudósítója a helyszínről elmondta: hatástalanították a bombákat. Ezt egyetlen tűzszerész, Debrődi Péter százados végezte, aki kiemelte a gyújtószerkezeteket a két legnagyobb robbanótestből, és úgy döntött, hogy azokat a helyszínen meg kell semmisíteni. Ezt követően tűzszerész társaival együtt földbe temették a szerkezeteket, majd felrobbantották, ez azonban már nem járt különösebb hang- vagy egyéb hatással.

A forgalom újraindult, az élet visszatérhet a normál kerékvágásba.

II. világháborús bombák hatástalanítása miatt a terület folyamatos lezárása és kiürítése kezdődött szerda reggel 8 órakor a BAH-csomópont környékén, annak mintegy 500 méteres körzetében - tudósított a helyszínről az InfoRádió munkatársa. A zárlat pontos helyéről és a közlekedési változásokról a pontos tudnivalókat itt foglaltuk össze.

Mint Pokorni Zoltán a helyszínen elmondta, 6500 embert kellett kitelepíteni, nagy részük a környéken dolgozik. Itt található két hatalmas irodaház, pláza, sportközpont, szálloda és kongresszusi központ, továbbá sok száz lakás. A rendőrök a tervezett idő fele alatt végeztek a kiürítéssel - közölte a polgármester, aki megköszönte a tájékoztatást segítők munkáját is, mivel a BAH-csomópont lezárása ellenére nem alakult ki nagyobb torlódás.

Az önkormányzat a MOM Művelődési Központban látta vendégül azokat, akik nem tudtak hová menni – mondta még korábban Pokorni Zoltán polgármester. "Tornáztatjuk őket, a költészet napi programot hallgatják végig, és akinek kedve van, megtanulhat horgolni a Vad horgolók önkénteseinek segítségével. Számos társasjáték és egyéb program is vár rájuk - így igyekszünk áthidalni a kicsit unalmas üldögélést".

Az InfoRádió tudósítója szerint két tucatnyi ember vette igénybe ezt a lehetőséget szerda délelőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×