eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Időkép

A durva viharok már elérték Magyarországot - visszalépünk egy évszakot

Délkelet felől, az előrejelzésnek megfelelően, megérkeztek a zivatarok Magyarországra.

A Viharsarok most igazán az, amit a neve mond.

Jelenleg zivatar van a következő települések környékén: Battonya, Gyomaendrőd, Hajdúszoboszló, Kaba, Körösladány, Nyíradony, Sándorfalva, Siklós, Szarvas, Szeghalom, Vésztő - írja az Időkép.

Évszakváltás visszafelé!

A met.hu szerint "mintha más évszak köszöntene be a következő napokban, hűvösebb, csapadékosabb, néhol szelesebb idő vár ránk, délnyugaton pedig megoldódhat az aszályhelyzet is."

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig:

Szerdán dél, délkelet felől befelhősödik az ég, ezzel együtt pedig egyre többfelé valószínű eső, zápor, szórványosan zivatar.

Csütörtökön jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre elsősorban a keleti tájakon süthet ki a nap. Több helyen várható eső, záporeső, elszórtan zivatar is lehet. Jelentősebb mennyiségű csapadékra elsősorban a Dél-Dunántúlon van kilátás.

Az északi, északkeleti szél már nagyobb területen megerősödik, az Alpokalja és a Zemplén térségében helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 10 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön jobbára 10 és 19 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 6 és 10 fok közötti értékek is valószínűek.

Forrás: OMSZ, met.hu
Forrás: OMSZ, met.hu

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×