eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Brutális lehűlés jön, mutatjuk hol és mikor

Az éjszakai mínuszok nem térnek vissza, és a hét leghidegebb időszakában többfelé kiadós eső ígérkezik, ami már nagyon kell a földnek.

Kedden a többórás napsütés mellett több helyen erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, a déli tájakon pedig felhősebb körzetek is lehetnek - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Dunántúlon számíthatunk nagyobb számban záporra, helyenként zivatarra, másutt inkább csak néhol lehet futó zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, északkeleten meg is erősödik. Átmeneti szélerősödés zivatarban is lehetséges.

A legmagasabb nappali hőmérséklet még 18 és 24 fok között valószínű, és késő estére is csak 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán napközben egyre vastagabb lesz felettünk a felhőzet, és estétől már egyre többfelé lehet záporeső, zivatar, sőt a Dunántúlon helyenként felhőszakadás is lehet. A Dunántúlon estétől viharossá fokozódik az északnyugati szél. 14 és 20 fok közé süllyed a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Csütörtökön többfelé, pénteken szórványosan valószínű eső, záporeső.

Jelentősen visszaesik a hőmérséklet: 9 és 17 fok ígérkezik délutánonként.

Nyugaton nagy területen lehet viharos az északi szél.

Szombaton átmenetileg csökken a felhőzet, és már csak elszórtan fordul elő csapadék. Délután 10-15°C várható.

Vasárnap az OMSZ szerint többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×