eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin
Trócsányi László igazságügyi miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fidesz-kampánynyitó: Európa építőkockái az európai nemzetek

Trócsányi László, Szájer József és Szijjártó Péter beszédei előzték meg a pártelnök Orbán Viktor felszólalását.

Hivatalosan csak április 6-án indul a május 26-ai EP-választás kampányidőszaka, Orbán Viktor Fidesz-elnök, Kocsis Máté parlamenti frakcióvezető, Trócsányi László EP-listavezető, igazságügyi miniszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szájer József EP-képviselő jelenlétében már pénteken megkezdte korteshadjáratát a nagyobbik kormánypárt a fővárosi Bálnában. A kampány tételmondata ez lesz: "Nekünk Magyarország az első!"

Trócsányi László elmondta, fontosnak tartja a schengeni vívmányok megmaradását, de elmondta, nem naiv,

az európai intézmények eltávolodtak a valóságtól,

az intézkedések távol állnak a valóságtól, a rendszer kudarcot vallott.

Kiemelte, az unió kettős mércét alkalmaz, amit visszautasít, s azt is, hogy valódi problémákat azzal palástoljon az EU, hogy tagállamok demokráciadeficitét vizsgálja. Szerinte

nem kéne az uniónak csak a britekre tolnia a brexit problémáját, hiszen az komoly intézményi válságra is mutat.

Úgy látja, Európa építőkockái az európai nemzetek.

Tizenöt éve EP-képviselő Szájer József, aki kampánynyitó beszédében elmondta, párját ritkítóan magas a Fidesz támogatottsága az uniós országok kormánypártjai között. "Tisztán látjuk, hogy nemzeti céljainkat hogyan kell és hogyan lehet képviselnünk" - indokolt Szájer József, aki szerint a magyar nép már csak ezért sem alább való egyetlen más nemzetnél sem.

Szájer felidézte, miért lépett be annak idején Magyarország az Európai Unióba, mihez várt segítséget, de miért bizonyult az ország a reménykedésben naívnak,

"illúziók voltak a nyugat képességeiről",

amire a nyugati civilizációt érő terrorhullám kijózanítólag hatott. Szerinte a bevándorlással kapcsolatos híreket cenzúrázták. "A polgárok bizalmát csak cselekvéssel lehet visszaszerezni" - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, az unió vezetői nem viselkednek példaképekként, miközben intézményesítik a kettős mércét: "egyik tagját támadja ugyanazért, amiért egy másikat megdicsért".

Kiemelte: Európa nem lehet erős, ha a nemzetei nem lehetnek erős nemzetek.

Szijjártó Pétert "a magyar álláspont leghangosabb képviselőjeként" mutatta be Kocsis Máté alkalmi műsorvezető. Szijjártó visszaidézte: 2015-ben 400 ezer migráns masírozott át az országon, okostelefonokkal felszerelve, többségük pedig katonaképes is volt. Ezt követően szerinte kiderült, ez egy alaposan kidolgozott terv, aminek a lényege az volt, hogy gyorsan lebonyolítsanak le egy lakosságcserét - ennek volt szerinte eszköze a brüsszeli bürokrácia és "a liberális média fake news gyára".

Szerinte egy hazug állításon alapul az egész, ez pedig az, hogy a migráció alapvető emberi jog. A migránsok ugyanis - megítélése szerint - határsértések tucatjait követik el.

"Sem kiindulópontja, sem tranzitútvonala, sem tranzitországa nem kívánunk lenni a migrációnak"

- szögezte le.

Az ENSZ migrációs csomagjáról szólva kiemelte, az egyetlen szót sem veszteget a biztonsági kockázatokról, miközben számos ember halt meg terrortámadásokban világszerte. "Mi voltunk az elsők, akik világosan, nyíltan nemet mondtak a migrációs csomagra" - jelentette ki.

A "hivatásos vészmadaraknak" üzenve elmondta, nem szigetelődik el Magyarország, bár a Lengyelországgal, az USA-val, Izraellel és másokkal való elszigetelődést akár vállalná is - ezek azok az országok, amelyekkel a migráció tárgyában egyetért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×