INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

gulyás gergely

aréna

ep-választás

kampány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond az Esterházy János mártír sorsú felvidéki politikus emlékére rendezett ünnepségen a budapesti Szent István-bazilikában 2019. március 9-én.

Gulyás Gergely: a Fidesz nem tervez nagy személyi változásokat a fővárosi kerületek és a nagyvárosok polgármester-jelöltjeinél

Infostart

Aláírásgyűjtés kezdődik a miniszterelnök által meghirdetett 7 EP-választási pont támogatására - jelentette be a miniszterelnökséget vezető miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a Fidesz politikai országjárásra indul, ugyanakkor arról egyelőre nincs szó, hogy a miniszterelnök külföldi pártok kampányrendezvényein vegyen részt. A határon túli magyar szervezetekkel ugyanakkor lesznek közös kampányrendezvények.

Az igazságügyi miniszteri poszton változás lesz, de kormányátalakítás nem várható az európai parlamenti választások után a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Az európai parlamenti listavezető Trócsányi László utódát ugyanakkor meg kell találni.

Gulyás Gerely az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, a miniszterelnök értékelni fogja a kormány egy éves tevékenységét, de ez nem jelent átalakítást.

Úgy értékelte ugyanakkor, hogy a kormányzat különböző területeinek teljesítménye különböző, ezért indokolt egy év után az értékelés.

A mostani kampánnyal kapcsolatban elmondta: a Fidesz országszerte több mint kétszáz fórumot tart majd az európai parlamenti választás kampányában, ezeken miniszterek, államtitkárok és a kormánypárt vezető politikusai is részt vesznek.

A tárcavezető kiemelte: a rendezvényeken szó lesz majd az Orbán Viktor miniszterelnök által ismertetett hétpontos programról is.

Gulyás Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: az Európai Uniónak a lisszaboni szerződés értelmében tagállami hatáskörben kellene hagynia a migráció megítélését, vagyis arról a nemzetállamoknak kellene dönteniük saját hatáskörben, az uniónak pedig fel kell hagynia minden jelenlegi pártoló hozzáállásával.

A Fidesz alelnöke kijelentette, szeretnének az Európai Néppártban maradni, azonban ez csak a voksolás után, az összeurópai erőviszonyok kialakulása után dől el,

és abban döntő fontosságú lesz, hogy a pártcsalád milyen politikai irányvonalat képvisel majd a migráció kezelésében.

Gulyás Gergely szerint, bár Manfred Weber néppárti frakcióvezetővel szembeni szimpátiájuk nem nőtt a Fideszre tett kijelentései miatt, mégis őt jobb jelöltnek tartják az Európai Bizottság élére a szocialisták támogatta Frans Timmermansnál.

Tájékoztatott arról is, hogy a kormány néhány héten belül bejelentheti azt a gazdaságvédelmi akciótervet, amely az eurózóna lassuló gazdaságának hatásai alól kívánja mentesíteni Magyarországot.

Az önkormányzati választásokról szólva elmondta: a hivatalban lévő polgármesterek teljesítménye lesz a meghatározó, ezért nem tartanak alapvető politikai átrendeződéstől a helyi ellenzéki összefogások hatására. Gulyás Gergely megjegyezte,

a Fidesz nem tervez nagy személyi változásokat a fővárosi kerületek és nagyvárosok polgármester-jelöltjeinél.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018