INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

tűzgyújtás

vadászat

tolna megye

dombóvár

Közel 120 hektár területen ég a nádas és az erdő Balatonmagyaród közelében, a Kis-Balatonnál. Az oltásban a zalai tűzoltók mellett somogyiak és önkéntesek is részt vesznek.

Videóra vette a polgármester, ahogy a tilalom ellenére felégették a nádast

Infostart

Az országos tűzgyújtási tilalom idején változtatták vulkáni tájjá pár napja a határt Kapospula és Alsóhetény között Tolna déli részén.

Az esetről beszámoló pecsistop.hu portál szerint a legrosszabb forgatókönyv, hogy vaddisznókat hajtottak a lángokkal és a füsttel. Az ilyen vízes élőhelyeken védett madarak, hüllők, kétéltűek is rakják ebben az időben a tojásaikat.

Az eset március 28-án történt, és talán ki sem derül, ha a közeli Dombóvár polgármestere nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban.

A felvételen az is látszik és hallatszik, hogy egy magát hivatásos vadásznak nevező ember szóvá teszi, hogy miért készült videó a nádas lángba borításáról. A dombóvári polgármester szerint az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

A cikk megjegyzi, hogy a vaddisznók kondában járnak, köztük az ebben az időszakban általában már vemhes kocákkal, ráadásul a vizes élőhelyeken ilyenkor már madarak rakják le tojásaikat, és a szintén védett hüllők, kétéltűek is szaporodnának.

A felvétel idején az egész ország területén tűzgyújtási tilalom volt érvényben, amitől csak külön engedéllyel lehet eltérni.

Nyitókép: MTI/Varga György
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018