eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Közel 120 hektár területen ég a nádas és az erdő Balatonmagyaród közelében, a Kis-Balatonnál. Az oltásban a zalai tűzoltók mellett somogyiak és önkéntesek is részt vesznek.
Nyitókép: MTI/Varga György

Videóra vette a polgármester, ahogy a tilalom ellenére felégették a nádast

Az országos tűzgyújtási tilalom idején változtatták vulkáni tájjá pár napja a határt Kapospula és Alsóhetény között Tolna déli részén.

Az esetről beszámoló pecsistop.hu portál szerint a legrosszabb forgatókönyv, hogy vaddisznókat hajtottak a lángokkal és a füsttel. Az ilyen vízes élőhelyeken védett madarak, hüllők, kétéltűek is rakják ebben az időben a tojásaikat.

Az eset március 28-án történt, és talán ki sem derül, ha a közeli Dombóvár polgármestere nem jár arra és nem közvetíti a történteket élő Facebook-videóban.

A felvételen az is látszik és hallatszik, hogy egy magát hivatásos vadásznak nevező ember szóvá teszi, hogy miért készült videó a nádas lángba borításáról. A dombóvári polgármester szerint az eddigi adatok arra utalnak, hogy a területen illetékes vadásztársaság gyújthatta fel a nádast, feltehetően azért, hogy vaddisznókat tereljenek a puskák elé.

A cikk megjegyzi, hogy a vaddisznók kondában járnak, köztük az ebben az időszakban általában már vemhes kocákkal, ráadásul a vizes élőhelyeken ilyenkor már madarak rakják le tojásaikat, és a szintén védett hüllők, kétéltűek is szaporodnának.

A felvétel idején az egész ország területén tűzgyújtási tilalom volt érvényben, amitől csak külön engedéllyel lehet eltérni.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Az Origónak adott interjúban Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője elmondta, hogy a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezheti a PB-gázpalackok piacán kialakult „helyzetet”. A PB-gázpalack hiány elsősorban a szegényebb háztartásokat érinti, ahol ugyanis nincs bekötve a vezetékes gáz, ott legalábbis nyáron főzésre jellemzően palackos gázt használnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 3. 13:05
×
×
×
×