eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
A baloldali pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), a Párbeszéd és a Szolidaritás fővárosi előválasztásának győztese, Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje a Villányi úti Konferenciaközpontban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 3-án. Karácsony Gergely 27 598, Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje 6535 szavazatot kapott.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely ellenfél nélkül is elindul az előválasztáson

Karácsony Gergely szerint az LMP és a Jobbik hibája, hogy ők eddig kimaradtak a koordinációból.

Puzsér Róbert kiszáll az ellenzéki előválasztás folyamatából - átmenetileg. Arra hivatkozik, hogy szombaton a baloldali ellenzéki pártok olyan ajánlatot tettek az ellenzék többi részének, ami aránytalan az LMP-re nézve és amiből teljesen ki akarják hagyni a Jobbikot, tehát a december 20-ai megállapodással szemben nem idomul az összellenzéki koordináció alapelvéhez.

Karácsony Gergely Puzsér Róbert lépésére reagálva az InfoRádiónak elmondta, csak azokkal a pártokkal lehet egyeztetést folytatni a kerületi indulásokról, akik elfogadják, hogy az előválasztás győztesét, a budapestiek jelöltjét támogatják a főpolgármester-választáson.

"Nyitottak vagyunk, hogy ez a kör később bővüljön az LMP-vel vagy akár a Jobbikkal, viszont mind a két párttal az együttműködés feltétele az, hogy ők támogatják az előválasztás győztesét a főpolgármester-választáson"

- fogalmazott Karácsony Gergely.

Arra reagálva, hogy az LMP-nek összesen 3 kerületet ajánlott a baloldali ellenzék, azt mondta, szerették volna bevonni az LMP-t már ebben a fázisban, de úgy látszik, erre már csak az EP-választások után kerül sor; erre eddig "az LMP belső döntései miatt nem került sor".

A Jobbik - Karácsony szerint - az EP-választások függvényében dönt a későbbi együttműködés tartalmáról.

A baloldali jelölt szerint az előválasztás második fordulója akkor is meg lesz tartva, ha azon Puzsér Róbert nem vesz részt.

Rajta kívül egyébként a hírek szerint egyedül a Liberálisok által jelölt Sermer Ádám venne részt a második fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×