eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Üres vágányok a Déli pályaudvaron 2015. február 1-jén. A pályaudvarra nem közlekedhetnek vonatok, miután január 31-én este újabb kövek estek a vágányra és tovább csúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál.
Nyitókép: Lakatos Péter

Erre figyeljen, ha ma Kelenföld felé vonatozna

A világháborús bombák kiemelése miatti lezárások alaposan felborítják a vasúti menetrendet, de a BKK járatai is terelve járnak és az autósok dolgát is lezárások nehezítik.Íme, a változások, lezárások részletesen.

Lezárják várhatóan 10 órától 15 óráig a XXII., Kossuth Lajos utcát és a Mária Terézia utcát a Kuruc köz és a Savoyai Jenő tér között, a Nagytétényi utat a Háros utca és a Tóth József utca között, továbbá a Tóth József utcát, a Temető utca–Mező utca–Pannónia utca–Promontor utca által határolt területet, valamint a 6-os főutat a Városház tér és a hárosi felüljáró között, mert tűzszerészek dolgoznak.

A BKK-járatok módosított, vagy rövidített útvonalon közlekednek várhatóan 10 és 14 óra között:

  • az 58-as és a 158-as autóbusz Újbuda központ és a Savoya Park, illetve a Városház tér között közlekedik,
  • a 133E autóbusz Újpalota, Nyírpalota út és a Savoyai Jenő tér (Törley tér), valamint a Nagytétény, Erdélyi utca és a Budatétény, vasútállomás (Campona) megálló között jár,
  • a 250-es és a 250B autóbusz a Kelenföld vasútállomás és a Jégmadár utca között közlekedik,
  • a 141-es autóbusz a Kelenföld vasútállomás és a Promontor utca között jár,
  • a 33-as, a 114-es és a 213-as autóbusz a Leányka utcai lakótelep és a Háros utca közötti megállókat nem érinti.

A bombák kiemelése és hatastalanítása miatt a vonatközlekedés várhatóan ma 10 és 16 óra között szünetel a Kelenföld és Érd alsó közötti vonalszakaszon - közölte a MÁVINFORM.

10 óra előtt még csak néhány vonatnál lesz változás, a Déli pályaudvarról, illetve Kőbánya-Kispestről induló és oda érkező vonatok menetrend szerint, teljes útvonalukon járnak.

A Déli pályaudvarról a menetrend szerint 10:10-kor induló Z30-as jelzésű vonat korábban, 9:50-kor indul és teljes útvonalán módosított menetrend szerint halad.

10 órától Kelenföld és Érd alsó között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Kőbánya-Kispestről menetrend szerint 9:57-kor induló S36-os vonat csak Kelenföldig megy, ezt követően a többi S36-os jelzésű vonat is csak Kelenföldig közlekedik.

  • A G43-as vonatok Kőbánya-Kispest és Kelenföld, illetve Érd alsó és Székesfehérvár viszonylatban járnak, Kelenföld és Érd alsó között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A pótlóbuszok Kelenföld és Érd alsó között az Angeli utca/Nagytétényi út BKK-megállónál és Budapest, Tétényi út autóbusz megállóhelynél állnak meg, amelyek közel vannak a Kastélypark, illetve Tétényliget vasúti megállókhoz.

Érd alsó és Székesfehérvár között a G43-as vonatok menetrendjei változatlanok.

A Déli pályaudvar és Kelenföld között 15 percenként közlekednek a vonatok. Ezek a járatok biztosítják az eljutást a Déliből utazóknak a Kelenföldről induló pótlóbuszokhoz.

  • A Z30-as székesfehérvári zónázó vonatok helyett Kelenföld és Érd alsó között szintén pótlóbuszok közlekednek, amelyek a két állomás között nem állnak meg. Érd alsótól Székesfehérvárig változatlan menetrend szerint járnak.
  • A dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi S40/S42-es vonatok csak Érd felsőig közlekednek és onnan is indulnak. A Budapestről induló és oda érkező utasok Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszokkal utazhatnak, ezek a két állomás között nem állnak meg. Az érdi utasok az Érd alsótól induló pótlóbuszokkal utazhatnak Budapestre.

Távolsági vonatok:

  • A nagykanizsai, veszprémi és szombathelyi gyorsvonatok csak Székesfehérvártól, illetve Székesfehérvárig közlekednek. A gyorsvonatok utasainak Székesfehérvárra a Z30-as vonatokkal, illetve pótlóbuszokkal biztosított az eljutás.
  • A pécsi és a kaposvári InterCity vonatok a vágányzári menetrend szerint továbbra is csak Százhalombattáról indulnak és oda is érkeznek. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok közlekednek.

A menetrendi korlátozások várhatóan ma délután négy óráig lesznek érvényben, az időpont a hatósági zárás függvényében módosulhat. A vonatközlekedés újraindulásáról a MÁVINFORM a közösségi oldalain, online felületein, valamint a sajtón keresztül is tájékoztatni fogja az utasokat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×