eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Szinte azonnal megkezdődik a Semmelweis Egyetem újjáteremtése

Már idén elkezdődhet a Semmelweis Egyetem Üllői úti Belső és Külső Klinikai Tömbjének bővítése, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése - mondta az intézmény rektora az InfoRádió megkeresésére.

A Semmelweis Egyetem a klinikai oktatás fejlesztése céljából megújítja belső és külső klinikai tömbjét, és hogy ennek megfelelő elméleti alapokat tudjanak adni, a Tűzoltó utcai tömbbel szemben egy újabb, 16 ezer négyzetméteres oktatóhelyhez jut az intézmény - tudta meg az InfoRádió Merkely Bélától, az egyetem rektorától.

Mint mondta, az egyetem hat kara közül mindegyik fejlődni fog, a gyógyszerészcampus a volt Schöpf-Merei-kórház területére kerül, kiegészül a fogorvos-tudományi campus, az egészségtudományi kar egy harmadik ütemben bővül, a Pető András Kar pedig "igazi hungarikumként" sérült gyermekekkel foglalkozó konduktorokat képez majd.

"Vannak olyan projektek, amiknél, a tendereredmények kihirdetése megtörtént, olyan is, ahol a kiviteli tervek elkészültek, vannak olyan stádiumok, ahol most zajlik a tervezés, tehát én úgy gondolom, hogy

az egyetem 5-6 év alatt jelentős fejlődésen megy keresztül"

- tette hozzá Merkely Béla.

A belő és a külső tömb, valamint a városmajori klinika fejlesztése szerinte idén megkezdődik, és egy-két éven belül be is fejeződik, míg a Schöpf-Merei-campus 3-4 éves projekt,

és már most további fejlesztéseken gondolkodnak, nem beszélve az együttműködési lehetőségről a közeli egyetemekkel (Pázmány, Közszolgálati Egyetem), melyek az egészségügyet elsősorban informatikai téren támogathatják majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×