eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Mediamix

A Fidesz nem vesz részt a rendkívüli parlamenti ülésen

A nagyobbik kormánypárt képmutató színjátéknak tartja az ellenzéki kezdeményezést. A parlamenti ellenzéki az Országgyűlés idei utolsó ülésén, valamint a közmédia székháza előtti tüntetésen történt eseményekről kívánt beszélni január 3-án.

A parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki pártok képviselői pénteken közösen tartottak sajtótájékoztatót a házbizottság rendkívüli ülésről határozó döntéséről. Ezen Burány Sándor, a Párbeszéd képviselője azt mondta, a fideszes Balla Györgytől azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormánypártok várhatóan részt vesznek majd a rendkívüli ülésen, amelyen Burány Sándor megfogalmazása szerint a parlamentben az elmúlt időszakban történt "tűrhetetlen jogsértésekkel" kívánnak foglalkozni.

Az ellenzék ennek érdekében két határozati javaslatot tárgyalna, amelyek kimondanák, hogy jogellenesen vezették a Ház december 12-i ülését, továbbá azt is, hogy december 16-án és 17-én megsértették a képviselők mentelmi jogát az MTVA székházánál

A Fidesz-frakció közleményéből azonban az derül ki, hogy a kormánypárti frakció nem vesz részt az ülésen. A frakció ugyanis rendkívül képmutatónak tartja, hogy miután az ellenzéki pártok meg akarták akadályozni az Országgyűlés legutóbbi ülését és az ellenzéki politikusok a Soros-aktivistákkal együtt előre megtervezett erőszakos akciókban, közintézmények elfoglalásban vettek részt, most erről rendkívüli ülést kezdeményeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×