eur:
392.96
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Hortobágyi T. Cirill új főapát a benedikálási szertartáson a Pannonhalmi Főapátság Szent Márton-bazilikájában 2018. március 21-én. Hortobágyi T. Cirillt a főmonostori konvent, a Pannonhalmához tartozó negyven örökfogadalmas szerzetes választott meg főapáttá január 6-án, Ferenc pápa pedig február 16-án nevezte ki e tisztségre.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát karácsony üzenetéről

Az adventi időszak arra is alkalmat ad, hogy megálljunk, elcsöndesedjünk, és a szívünkre figyeljünk - mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte az a legfontosabb, hogy kalandozzunk ilyenkor a gondolatainkban.

Hortobágyi Cirill szerint nagyon érdekes az emberek hozzáállása a karácsonyhoz, és ha kellő nyitottság meg szívbéli gazdagság van egy emberben, akkor nagyon sok izgalmas dolog tárul föl karácsonykor.

"A várakozás meg tud telni élettel, de ehhez kell azért egy kis fogékonyság. Advent elején egy csöppet meg kell állni és ki kell lépni a sürgés-forgásból, el kell csöndesedni, és hallgatni kell a szívem mélyére" -mondta a főapát, és hozzátette, év közben ő is megbeszélésről megbeszélésre rohan, intézi a főapátság ügyeit, és érdemes ebből kiszakadni egy pillanatra.

"Jó néha megállni, kívülről ránézni erre az egészre, és alapvető kérdéseket föltenni. Miért van ez az egész, mi a célja, jó felé tartunk? Itt hozhat sok finomságot üzenetével az advent" - mondta Hortobágyi Cirill, és jelezte, a legfontosabb, hogy a gondolataink között próbáljunk egy kicsit jobban kalandozni ilyenkor.

A főapát elmesélte azt is, hogy a szerzetesrendben is húznak karácsony előtt, csak másfajta ajándékot adnak egymásnak. "Mindenki kihúzza a kalapból egy másik szerzetes nevét, és rá próbál egy kicsit jobban figyelni az advent napjaiban és egy kis ajándékot készíteni neki. Az ajándék valami szellemi termék, egy olvasmányrészlet, egy szentírási idézet, ami megérett benne adventkor a másikkal kapcsolatban."

A teljes beszélgetés péntek este hat órától hallgatható meg az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×