eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A fővárosiak több mint fele naponta legalább 45 percet tölt utazással - Lapszemle

A Magyar Idők, a Népszava és a Világgazdaság is úgy értesült, hogy nincs megállapodás a minimálbérről. A Portfolio a sportlétesítmény-fejlesztésekről közöl összeállítást, míg a Pénzcentrum arról ír, hogy több időt vesz el a városon belüli munkába járás, mint az ingázás.

A Magyar Idők, a Népszava és a Világgazdaság egyaránt úgy értesült, hogy nem közeledtek az álláspontok a minimálbér-tárgyalások utolsó fordulóján. A Népszava szerint ezért a kormány fogja megállapítani az összegeket, és Varga Mihály pénzügyminiszter jelenti be a karácsony utáni napokban. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a minimálbér 150 ezer, a garantált bérminimum pedig 200 forintra emelkedhet.

A Portfolio arról ír, hogy a 2024-es budapesti olimpiát ugyan sikerült megtorpedózni, de a sportlétesítmény-fejlesztések azóta sem álltak le: naponta hallani új híreket arról, hol milyen stadion vagy sportcsarnok épül. Emellett az infrastruktúra-fejlesztésekben is tetten érhetők az olimpiai pályázat nyomai. Hivatalos kommunikáció továbbra sincs arról, hogy akar-e újra olimpiarendezésre pályázni Magyarország, de könnyen lehet, hogy a kormány nem mondott le erről az álomról.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy számos budapesti dolgozónak több idejébe kerül a városon belüli munkába járás, mint azoknak, akik két település között ingáznak. A karácsonykor megerősödő forgalom ráadásul még ront is ezen az értéken. A fővárosiak több mint fele naponta legalább 45 percet tölt utazással. Máshol csak a dolgozók 37 százalékának kell hosszabb időt erre szánnia.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×