eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla

Határozatképtelen volt a nemzetbiztonsági bizottság ülése

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen lett a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülése, amelyen az MTVA-székháznál történtekről is tárgyalt volna a parlamenti testület ellenzéki kezdeményezésre.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke az ülésteremben elmondta: a testület keddi rendkívüli ülését eredetileg a bizottság fideszes alelnöke, Halász János és frakciótársa, Hubay György kezdeményezte mentesítési kérelem megtárgyalására. A belügyminiszter ugyanakkor kedd reggel levélben kérte annak levételét a napirendről.

Mirkóczki Ádám és az MSZP-s Molnár Zsolt azt kezdeményezte, hogy aktuális nemzetbiztonsági témákról is tárgyaljanak.

A testület ülésén végül sem a kormánypárti képviselők, sem a meghívottak nem vettek részt. A Fidesz az MTI-vel azt közölte: azért maradtak távol, mert a Belügyminisztérium visszavonta az összehívás okául szolgáló előterjesztést, a másik, később megjelölt napirendi pontból pedig "csak politikai balhét akart csinálni az ellenzék".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×