eur:
395.08
usd:
371.68
bux:
66203.59
2024. április 16. kedd Csongor
Vándorpatkány (Rattus norvegicus) a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy kiállításán 2013. április 25-én. Itt az érdeklődők a rágcsálók csatorna élőhely bemutatóján bepillanthatnak föld alatti világukba.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Jelentősen elszaporodtak a patkányok a fővárosban

Havonta átlagosan ezer bejelentés érkezik a fővárosban patkányokat irtó konzorciumhoz. A négy cégből álló RNBH Konzorcium július 19-étől végzi a patkánymentesítést Budapesten, de az átálláskor pár hétig hivatalosan még nem tevékenykedett, ezért elszaporodtak az állatok – mondta a csoport vezetője.

Abban az időszakban, amikor az előző szolgáltatónak már, a konzorciumnak pedig még nem volt érvényes szerződése, gyakorlatilag nem volt munkavégzés – mondta az InfoRádiónak Reisinger Mátyás. Az RNBH Konzorcium vezetője hozzátette: a bejelentések száma megszaporodott, az RNBH már 612 olyan bejelentés kapott az önkormányzattól a szerződés hatályba léptekor, amely még az ő idejük előtt keletkezett.

Az új panaszokkal együtt több ezer helyszínen kellett munkát végeznie a cég munkatársainak az utóbbi időben.

Havonta körülbelül 1000 új bejelentés érkezik Budapest-szerte

– tájékoztatott a csoport vezetője.

Mint mondta, a patkányok a folyómedrek mentén elszaporodnak az alacsony vízállás miatt. Közterületen azt a patkánymérget használhatják, mint amit a csatornarendszerben is alkalmaznak, azonban kizárólag zárt, rögzített, erre a célra kialakított dobozokba helyezhetik a csalétket. A patkány ebbe a zárt tárolóba mászik bele, így kerül a szervezetébe a méreg.

Ha valaki patkánnyal találkozik, érdemes szakembert hívnia, ugyanis ő tudja, hogy mekkora területet kell kezelni ahhoz, hogy valóban megoldódjon a probléma – hívta fel a figyelmet az RNBH vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×