eur:
392.2
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Trócsányi László igazságügyi miniszterjelölt a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Trócsányi László a közjegyzői díjakról: újratárgyalják az emelés kérdését

Újratárgyalják a közjegyzői díjak kérdését, ezért halasztotta a emelésről szóló rendelet hatályba lépését januárra az Igazságügyi Minisztérium - jelentette be Trócsányi László az InfoRádió Aréna című műsorában.

A miniszter az Inforádió Aréna című műsorában elmondta, hogy régóta nem emelkedtek a díjak, azért elfogadták a közjegyzői kamara emelési igényét.

Ugyanakkor azóta különböző szervezetektől megkereséseket kapott a minisztérium, és jogosnak találták a kifogásokat, ezért újra át fogják beszélni a kérdést.

Trócsányi László

úgy fogalmazott, hogy lesz emelés, de a megoldási módozatot illetően vannak nyitott kérdések.

Példaként említette, hogy a díjtételek országosan egységes lehetnek-e.

A kormány a hónap közepéig benyújtja az európai bírósághoz keresetét, amelyben a Sargentini-jelentés elfogadásáról szóló európai parlamenti állásfoglalás megsemmisítést fogja kérni - mondta az igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Trócsányi László elmondta, hogy ha a bíróság befogadja a magyar keresetet, akkor egy-másfél évig tarthat az eljárás. Ennek azonban nincs halasztó hatálya a hetes cikk szerinti eljárás ügyében.

Hozzátette: az politikai döntés kérdése, hogy az Európai Tanács ebben hogyan fog eljárni.

Trócsányi László megerősítette, hogy magyar álláspont szerint Sargentini-jelentés elfogadásakor a tartózkodásokat is bele kellett volna számítani az össz-szavazatba, és így nem lett volna meg az elfogadáshoz szükséget többség.

Hangsúlyozta, hogy precedens értékű ügyről van szó, mert például az európai bizottság is visszahívható lenne egy ugyanilyen döntéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×