eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb tiltakozás a gender szak beszüntetése miatt

Az ELTE után a Magyar Rektori Konferencia sem támogatja a gender szakok megszüntetését.

Nem ért egyet a társadalmi nemek tanulmánya mesterszak rendeleti úton tervezett megszüntetésével az ELTE. Az intézmény vezetősége közölte azt is, hogy a lépés sértheti az alaptörvény egyetemi autonómiát biztosító fejezetét. Az ELTE vezetősége szakmailag indokolatlannak tartja a gender szak megszüntetését és a szakmai egyeztetést is hiányolja.

A múlt héten az Emberi Erőforrások Minisztériuma az InfoRádiónak azzal indokolta a szak tervezett megszüntetését, hogy nem mutatható ki igény a magyar munkaerőpiacon a társadalmi nemek tanulmánya mesterszakon végzettek iránt. Jelenleg az ELTE-n és a Közép-európai Egyetemen zajlik ilyen képzés, a CEU korábban durva beavatkozásnak nevezte a rendelettervezetet. Közben az Oktatói Hálózat szintén tiltakozott a képzés megszüntetése ellen.

A Magyar Rektori Konferencia 168 órának küldött válaszában szintén azt írta, hogy nem támogatja a társadalmi nemek tanulmánya szak előzetes szakmai egyeztetések nélküli törlését a mesterképzési szakok jegyzékéből. és elküldte az előterjesztéssel kapcsolatos véleményét az Emberi Erőforrások Miniinisztériumának.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×