INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 25. péntek
Eufrozina, Kende

elte

2020.08.31. 06:00

Reményekkel kecsegtet a magyar koronavírus-gyógyszer

Jól haladnak a szer fejlesztései. Az ELTE vezette konzorcium hatóanyaga nemcsak a tünetek kezelésére, hanem a betegség megelőzésére is alkalmas lehet. Kacskovics Imre konzorciumvezető, az ELTE TTK dékánja szerint a vizsgálatok azt mutatják, hogy a szer gátolja a sejtek koronavírus-fertőzését.
2020.08.25. 21:07

Különös ősszörnyre akadtak Villányban

A Magyar Dinoszaurusz-kutató Expedíció paleontológusai, az ELTE TTK Őslénytani Tanszék vezetőjének irányításával egy csaknem 5 méter hosszúságú, bizarr megjelenésű őshüllő csontjaira bukkantak Villányban.
2020.08.01. 20:25

Rendkívüli dolog derült ki a kutyák agyi működéséről – videó

A Nature lapcsalád egyik folyóiratában, a Scientific Reportsban jelent meg az ELTE Etológiai Tanészékének kutatása. A kutyák agyi működését vizsgálták, azt, hogy milyen hatékonyan elemzik, ismerik fel a beszédhangot, azonosítják be a beszélő személyeket.
2020.07.26. 19:15

A dinamikus alkalmazkodás a kulcs a felsőoktatásban

Diplomával a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacon is jó eséllyel el lehet helyezkedni – véli az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi docense. Fábri György szerint a felsőfokú oktatásnak elsősorban nem az aktuális, feltételezett munkaerő-piaci igényekhez kell alkalmazkodnia, hanem olyan tudást kell biztosítania, amellyel hosszú távon érvényesülni lehet.
2020.07.10. 17:07

Kacskovics Imre: hatékony gyógyszer lesz a vírust semlegesítő magyar felfedezés

A koronavírus fertőzését is képes megakadályozni, valamint betegség esetén eredményesen veszi fel a harcot a vírussal az a gyógyszer, amelyet konzorciumi együttműködés keretében magyar kutatók fejlesztenek - mondata Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának dékánja, az immunológiai tanszék vezetője.
2020.07.03. 07:19

Óriási eredménnyel büszkélkedhetnek a magyar egyetemek

A Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem is bekerült a világ legjobb egyetemei közé az „Academic Ranking of World Universities” rangsort megjelentető SanghaiRanking friss kiadású szakterületi listáján. Az ELTE öt szakterületen lett a legjobb hazai intézmény az értékelés szerint.
2020.06.27. 18:37

Bebizonyították, hogy a kutyák tudják, hogy mit csinálnak

A kutyák képesek visszaemlékezni az általuk korábban végrehajtott akciókra, vagyis tudatában vannak bizonyos cselekvéseiknek, derül ki az ELTE Etológia Tanszék Scientific Reports folyóiratban publikált legújabb kutatásából.
2020.06.13. 18:45

Ismét kiemelkedő az ELTE világviszonylatban

A Center for World University Rankings értékelése szerint újra az ELTE lett a legjobb magyar egyetem, a világranglistán pedig tíz helyet javítva tavalyi eredményén az 588. helyen végzett.
2020.05.11. 21:23

Ösztöndíjjal támogatja a veszélyhelyzet alatt önkénteskedő hallgatókat az ELTE

Ösztöndíjat hozott létre az ELTE Hallgatói Önkormányzata a rendkívüli helyzet ideje alatt végzett, önkéntes hallgatói tevékenység támogatására 15 millió forintos kerettel. A juttatással a segítségnyújtás népszerűsítése mellett a diákmunka-lehetőségtől elesett, de önkéntes alapon dolgozó hallgatókat szeretnék segíteni Mayer Kata, az ELTE HÖK szociális alelnöke szerint.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018