INFORÁDIÓ 
2020. július 4. szombat
Ulrik

családi pótlék

családtámogatás

tállai andrás

államkincstár

Gyerekek játszanak a felújított szegedi Klapka téren az átadó napján, 2018. augusztus 10-én. A Belváros és Rókusi városrész határán található közterület rekonstrukciója 120 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

Jó hír a családi pótlékról

Infostart

Idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

A több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, illetve a gyermeknevelési támogatást - mondta a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Időknek.

Akik bankszámlára kapják az ellátást, azoknak augusztus 27-én írják jóvá az összeget, és a posta is ekkor kezdi a kézbesítést - tette hozzá Tállai András.

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.

Az államtitkár megerősítette, hogy idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra az akkori kormány.

Tállai András hangsúlyozta, hogy a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak. A 2011 óta életben lévő családi adó-és járulékkedvezmény, vagy a gyed extra és a családi otthonteremtési támogatás, nagymértékben hozzájárul sokszázezer család boldogulásához.

Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018