eur:
392.86
usd:
366.22
bux:
66858.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyerekek játszanak a felújított szegedi Klapka téren az átadó napján, 2018. augusztus 10-én. A Belváros és Rókusi városrész határán található közterület rekonstrukciója 120 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Jó hír a családi pótlékról

Idén is korábban fizeti ki az államkincstár az eredetileg szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokat.

A több mint egymillió érintett már augusztus 27-én megkapja a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást, illetve a gyermeknevelési támogatást - mondta a pénzügyminiszter helyettese a Magyar Időknek.

Akik bankszámlára kapják az ellátást, azoknak augusztus 27-én írják jóvá az összeget, és a posta is ekkor kezdi a kézbesítést - tette hozzá Tállai András.

Az előrehozott kifizetés nem többletjuttatás, a szeptemberi ellátás érkezik korábban annak érdekében, hogy a családok könnyebben készülhessenek fel a tanévkezdésre.

Az államtitkár megerősítette, hogy idén az állam kétszer annyit fordít a magyar családok támogatására, mint amennyit 2010-ben szánt ezekre a célokra az akkori kormány.

Tállai András hangsúlyozta, hogy a kormány a munkához kötött támogatásokat tartja hatékonynak. A 2011 óta életben lévő családi adó-és járulékkedvezmény, vagy a gyed extra és a családi otthonteremtési támogatás, nagymértékben hozzájárul sokszázezer család boldogulásához.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×