eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Huszárok az Országház előtt a Kossuth Lajos téren, ahol katonai tiszteletadással felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es szabadságharc 169. évfordulóján, 2017. március 15-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Huszárcsákókat vesz darabonként 119 ezer forintért a rendőrség

Bírságtömb és fotótechnikai felszerelések mellett huszárcsákókat, lószállítót és sivatagi kalapokat is vásárol idén a Készenléti Rendőrség.

A Népszava írt arról, hogy a Police.hu oldalon nyilvánosságra hozott, a Készenléti Rendőrség legfrissebb beszerzéseit részletező listában közel hatmilliárd forint értékben szerepel 50 darab huszárcsákó beszerzése egy budapesti székhelyű ruházati szolgáltató Bt.-től. A nagyjából 119 ezer forintos darabár a lap szerint meglepő, de nem biztos, hogy túlárazott, mert a kialakítás és a díszítés is sokat emelhet az áron. Azt ugyanakkor nem tudni, mihez van szüksége a rendőrségnek 50, az ára alapján feltehetően jó minőségű huszárcsákóra.

Ha már huszárok, a beszerzési listán szerepel - egy 7,9 milliós tételként - lószállító felépítmény beszerzése is. És ha már fejfedő, a készenléti rendőrség vásárolt „BV” sivatagi kalapokat is. A darabszámot nem tüntették fel, csupán a vásárlás összegét, 18 millió forintot. A Készenléti Rendőrség 49,9 millió forintért vásárolt fotótechnikai eszközöket és 43,3 millió forintért videótechnikai rendszerfejlesztést hajtott végre.

A listán szerepel vizes blokk felújítása 21,3 millió forintért, és bútorok beszerzése is több tételben, összesen 65,4 millió forint értékben, valamennyi ugyanattól a Kft.-től.

Két speciális kialakítású felsővezetői, VIP-személygépjárművet is vesznek idén, a korábbi szerződéses partner Porsche Hungária Kft.-től.

A lista végén egy nyomdai keretszerződés is áll: összesen 14,9 millió forint értékben helyszínibírság-tömböket is vásárol idén a Készenléti Rendőrség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×