eur:
395.55
usd:
364.81
bux:
65532.38
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Külföldön autózik? - ezekre a veszélyekre nagyon figyeljen!

Érdemes komolyan venni a külföldi gyorshajtási bírságokról szóló értesítéseket, a magyar rendőrség ugyanis már behajthatja a jogerőre emelkedett határozatok nyomán a büntetéseket.

Honlapján hívta fel az autósok figyelmét az Országos Rendőr-főkapitányság arra, hogy január 1-je óta már a külföldön elkövetett, ám Magyarországon csupán a közigazgatási bírsággal sújtható közlekedési szabálysértések – mint például a gyorshajtás vagy a biztonsági öv bekötésének elmulasztása – nyomán született határozatokból fakadó pénzbírságot is behajtják. Sőt, a változás jogi személyekre, tehát a céges gépkocsikra is vonatkozik.

Kovács Kázmér, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese a következőket tanácsolta az autósoknak. Nem szabad nemtörődömnek lenni, ha valaki külföldről szabálysértési határozatot kap – hangsúlyozta. Ha vitatjuk a cselekmény elkövetését, érdemes jogorvoslati kérelmet benyújtani. Amennyiben ezt nem tesszük meg, jogerőre emelkedik a határozat, és a nemzetközi jogsegély alapján a magyar hatóságok is végrehajtást fognak kezdeményezni – tette hozzá.

A magyarországi végrehajtás tehát csak a külföldi hatóságoknál már jogerőre emelkedett határozatok nyomán lehetséges

– hangsúlyozta Kovács Kázmér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×