eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Utasok tartanak a kijárat felé a BKV 2-es metróvonalának Örs vezér terei végállomásán, miután kiszálltak az Alstom-gyártmányú, nemrég forgalomba állított, modern metrószerelvényből. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi - Jászai Csaba

Újabb fejlemények az Alstom-ügyben

A 4-es metró szerződéseivel összefüggésben folytatott nyomozásnak még nincs, az Alstom-kocsik beszerzése kapcsán folyt büntetőeljárásnak viszont már öt gyanúsítottja van.

Az Alstom-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) eddig öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik között nincs közszereplő – mondta a Magyar Hírlapak a főügyészség helyettes szóvivője. Kovács Katalin hozzátette, az egyik gyanúsítottal szemben kiadott nemzetközi elfogatóparancs jelenleg is hatályos.

A KNyF 2016 szeptembere óta nyomoz az Alstom-metrókocsik ügyében. A nyomozást eredendően a Nemzeti Nyomozó Iroda indította 2011-ben, 2016-ban pedig az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálati jelentését követően Lázár János, akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentése nyomán egyesítették az Alstom-kocsik beszerzése kapcsán indult eljárásokat.

Az idén februárig három személyt hallgattak ki gyanúsítottként, s mint az a mostani közlésből kiderül, azóta további két személyt gyanúsítottak meg a vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés gyanúja miatt indult nyomozásban.

A 4-es metró beruházása kapcsán az Európai Csalás Elleni Hivatal is vizsgálódott. A testület által kifogásolt – 167 milliárd forint összértékű – szerződések mindegyike 2002 és 2010 között keletkezett. Az ennek kapcsán elrendelt nyomozásról Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, az ismeretlen tettessel szemben folytatott nyomozás a felderítési szakasznál tart a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, tehát nincs gyanúsítottja.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×