eur:
394.33
usd:
371.42
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
A MÁV Start Zrt. korszerű elektromos meghajtású Stadler FLIRT vonatszerelvényei találkoznak a Déli pályaudvarra be- és kivezető vonalszakaszon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI: Jászai Csaba

Az unió is építkezik a Balaton-parton

Döntött az Európai Bizottság: az Európai Unió a kohéziós alap forrásaiból 193 millió eurót (mintegy 61,5 milliárd forintot) biztosít a Székesfehérvár és Keszthely közötti, 123 kilométer hosszú balatoni vasútvonal újjáépítésére és korszerűsítésére.

A Budapestet Keszthellyel összekötő teljes vonal korszerűsítése két szakaszban valósul meg. A Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy közötti 53 kilométeres vonalszakasz már elkészült, június 14-én adták át a forgalomnak. Az újjáépítésnek köszönhetően

az expresszvonatok menetideje Budapest és Keszthely között 10 perccel rövidül le.

A projekt keretében 38 közúti és 124 gyalogos vasúti átjárót modernizálnak, valamint 13 új gyalogos vasúti átjárót építenek ki. A projekt a tervek szerint 2019 áprilisában fejeződik be.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×