INFORÁDIÓ 
2021. január 19. kedd
Márió, Sára

orvhorgász

orvhalász

nébih

baja

Lamu, 2018. március 27.Az Atlanti-óceánonból kifogott halak a délkelet-kenyai Lamu sziget halpiacán 2018. március 24-én. Lamu sziget gazdaságában a legmeghatározóbb a halászat, a mezőgazdaság és a turizmus, az itt élők fő megélhetési forrása a halászat, amely az utóbbi időben a korallpusztulás, a partmenti túlhalászás, az illegális halászati módszerek miatt jelentős mértékben visszesett. A helyi halászok szerint a Lamu  kikötőjében zajló építkezés nagy mértékben hozzájárult a természetes élőhelyek és a halállomány pusztulásához. (MTI/EPA/Kurokava Dai)

Orvhorgászt és orvhalászt fogott a Nébih

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Orvhorgászt és orvhalászt fogott a Nébih. Baja környékén fosztogatták a vizeket, házkutatáson buktak le.

Házkutatás során buktatott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata és a Bajai Rendőrkapitányság egy Baja környéki vizeket fosztogató orvhorgászt, továbbá egy orvhalászattal gyanúsítható férfit.

Az orvhorgász házából összesen 21,68 kg hal, míg az orvhalászattal gyanúsítható személy udvaráról, illetve a melléképületekből összesen 127,77 kg hal, elektromos halászgép, 30 zsák nyakzóháló, húzóháló, varsák, szákok, haltárolók, melles csizmák és 5 db a haltároló kád levegőztetését segítő villanymotor került a hatóság kezére - írja honlapján a felügyelet.

A Nébih Állami Halőri Szolgálatának ellenőrei értesítették a Bajai Rendőrkapitányságot, hogy egy bajai családi házban ismeretlen eredetű hallal kereskednek. A hatósági szakemberek a közösen tartott házkutatás során

a fürdőkádban 9 db 4,85 kg össztömegű ezüstkárászt és 15 db 16,83 kg össztömegű pontyot találtak.

A gyanúsított az ezüstkárászokat engedély nélkül, horgászbottal fogta, a pontyokat pedig az éppen a helyszínen tartózkodó, sükösdi ismerősétől kapta.

Az újabb házkutatás során – amelyet a sükösdi férfi ingatlanán tartottak – az udvaron összesen 129,77 kg halat (84 db ponty - 116,45 kg; 3 db busa - 11,6 kg; 1 db harcsa - 1,5 kg; 0,67 kg csuka szelet) találtak a hatóságok képviselői. A fellelt halak halgazdálkodási értéke meghaladja a 140.000 forintot. A melléképületekből előkerült 30 zsák, tele tiltott halászati eszköznek minősülő nyakzóhálóval, de találtak az ellenőrök elektromos halászgépet, húzóhálókat, melles csizmákat és egyéb halászathoz használt eszközöket is.

A két személy ellen a közigazgatási eljárás folyamatban van. Amennyiben az orvhalászattal gyanúsított személy esetében a jogsértés beigazolódik, a kiszabható legmagasabb összegű bírságra, valamint a halászati-horgászati tevékenységtől történő 3 éves eltiltásra számíthat.

Nyitókép: MTI/EPA/Kurokava Dai
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018