eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem tudott esküt tenni két új képviselő

Nem tette le az esküt a parlamentben Hohn Krisztina, az LMP és Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője.

A Párbeszéd közleménye szerint a kiküldött és a Házbizottság által korábban elfogadott napirenddel szemben a mentelmi bizottság hétfő délelőtt - a nem hivatalos tájékoztatás szerint - kényelmi okokból nem ült össze, így nem tudta igazolni a mandátumot. A vidéki tagok állítólag nem tudtak volna délután 2 óra előtt felutazni, hogy kiadják az igazolásokat.

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője a Ház ülésén érdeklődött az ügyben. Kövér László házelnök erre azt válaszolta: az LMP frakcióvezetője a házbizottságban kap majd magyarázatot.

Kocsis-Cake Olivio az Indexnek azt mondta, hogy ő semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott, miért nem tehet esküt, és miért nem ült össze a mentelmi bizottság. "A megbízólevelemet reggel átvettem, már csak az eskütételre várok, de nem tudom, mikor tehetem le" - mondta.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×