eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke (k), Z. Kárpát Dániel (j) és Jakab Péter szóvivő (b) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én.
Nyitókép: Mónus Márton

Válaszolt a Jobbik Toroczkaiéknak

Nincs létjogosultsága platform létrehozásának a Jobbikon belül – mondta a párt szóvivője.

Jakab Péter közölte: nincs létjogosultsága Toroczkai László kezdeményezésének, mert az alapszabály nem teszi lehetővé a platformok alakítását, valamint a Jobbik ragaszkodik a 2003-as alapító-okirathoz, miszerint a párt a nemzet egészét képviseli. "Párton belül létrehozni egy másik pártot, az a párt ellen hat" – fogalmazott.

Hozzátette: tudják, hogy a Fideszen belül vannak törekvések arra, hogy pártszakadás legyen a Jobbikban, de "ezt az örömet nem szerzik meg nekik".

A Jobbik elnöksége csütörtökön foglalkozik Toroczkai László kezdeményezésével.

Jakab Péter arra reagált, hogy Ásotthalom jobbikos polgármestere bejelentette, Mi magunk néven platformot alapítana a Jobbikon belül, hogy társaival a pártot "visszatereljék az alapító okiratban lefektetett szellemiséghez".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×