eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Toroczkai László polgármester a Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselővel az illegális migrációról tartott lakossági fórumon Ásotthalmon 2015. február 7-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Új platform alakul a Jobbikon belül

Mi magunk néven a Jobbikon belüli platformot hoztak létre múlt pénteken - jelentette be Toroczkai László kedden. Ásotthalom polgármestere szerint a párt polgármestereinek a fele a platform oldalán áll. Az új szerveződés létrehozásáról többek között hét polgármesterrel döntöttek, a platform megalakítását a pártvezetésnek is jóvá kell hagynia.

Toroczkai László bízik abban, hogy a párt folyamatai még korrigálhatók. A platformot szeretnék bővíteni, valamint a Jobbik régi szellemiségéhez akarnak visszatérni és olyan kérdéseket akarnak elővenni, mint például

a migráció témája, a magyar-cigány együttélés és Trianon kérdése.

Az új platformot a balliberális tömb és a Fidesz közé pozicionálnák, és szeretnének függetlenek maradni.

Még nem tudják, hogy a Jobbik elnöksége hogyan reagál a platformra (a párt szabályzatában nem szerepel platformok lehetősége, de Toroczkai szerint nem is zárja ki azt), ezért már leveleznek az új elnökkel, Sneider Tamással, akivel szemben az elnöki posztért Toroczkai alulmaradt a múlt szombati Jobbik-kongresszuson. Ezzel kapcsolatban kijelentette:

"nem fogjuk elengedni egymás kezét."

A Mi magunk platform zászlóbontó gyűlése június 23-án lesz Ássothalmon. Toroczkai László úgy fogalmazott, "majd látni fogjuk, mennyien jönnek el, és ott tudunk döntést hozni arról, hogyan viszonyul hozzánk a Jobbik elnöksége".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×