eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Komoly fennakadások vannak az európai légiközlekedésben a légiirányítási rendszer hibája miatt - a nap hírei

Most már csak a felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal két üzemelő szakaszán. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint legkésőbb csütörtök délelőttre végleges döntést kell hozni a további visszalépésekről.

Az európai repülőjáratok több mint fele késéssel indult kedden délután, mert meghibásodott az európai légiforgalmi irányítást összehangoló szervezet kulcsfontosságú számítógépes rendszere. Este 11 órára állhat helyre az európai légtér teljes kapacitása az Eurocontrol közlése szerint. A menetrend várhatóan csak a szerda reggeli üzemkezdetre áll vissza.

Keddtől csak a felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal két üzemelő szakaszán - jelentette be a főpolgármester. Tarlós István szólt arról is, hogy a szerelvények klímaberendezéseiről folynak az egyeztetések a kötbér terhére. Hozzátette: a 20 állomásból 18 esetében lesz akadálymentesítés.

Új magyar-szerb határátkelőhely nyílt Bácsszentgyörgy és a vajdasági Haraszti között. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ünnepségen hangsúlyozta: Szerbia mára Magyarország legfontosabb partnerévé vált a nyugat-balkáni térségben.

A következő években is folytatja a közmunkaprogramot a kormány- mondta a miniszterelnök egy vidéki rendezvényen. Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójában közölte: nagyra tartja a közmunkások munkáját.

Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint legkésőbb csütörtök délelőttre végleges döntést kell hozni a további visszalépésekről. Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorának azt mondta: a választók joggal várják el, hogy világos legyen: a teljes demokratikus ellenzék azon dolgozik, hogy győzelmet érjen el.

A Jobbik elnöke szerint a részvételi aránynak 70 százalék körülinek kell lennie a győzelemhez április 8-án. Vona Gábor Gyöngyösön úgy vélte: a választás nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát.

Öt lépésben számolná fel a bérválságot az LMP. Szél Bernadett, az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta: a javaslatok között van egy erős szociális rendszer kialakítása, amely segítené a társadalom peremére kerülőket visszakerülni a többségi társadalomba.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok alakíthatnak kormányt, akkor hozzák előre idén őszre az önkormányzati választást. Gyurcsány Ferenc pártelnök azzal indokolta elképzelésüket, hogy rendszerváltásra van szükség.

Még napokig nem csökken a Balaton átlagvízszintje, a tó vizét folyamatosan engedik le. Az országban mintegy 87 ezer hektáron áll a belvíz, és több folyó is árad. Az árhullámok főként az ország észak-keleti részét érintették.

Egyre nagyobb problémának tartja a munkára kényszerítést, a modern kori rabszolgaságot az Európa Tanács. A testület szakértői csoportjának tavalyi évről szóló jelentése szerint a kontinens több országában is ez vette át a szexuális kizsákmányolás helyét az emberkereskedelem leggyakoribb formájaként.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×