INFORÁDIÓ 
2018. szeptember 26. szerda
Jusztina, Pál

minority safepack

külügyi bizottság

eu

aláírásgyűjtés

Meglehetnek az aláírások a nemzeti kisebbségvédelmi rendszerhez

Meglehetnek az aláírások a nemzeti kisebbségvédelmi rendszerhez

A következő hetekben meg kell még nyomni az aláírásgyűjtést, de ha a jelenlegi ütemben folytatódik, várhatóan meglesz a nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezéshez szükséges 1 millió aláírás – mondta az InfoRádiónak az Országgyűlés Külügyi bizottságának fideszes elnöke a Minority Safepack elnevezésű javaslatról.

„Szükségünk van minden aláírásra, de megalapozottan remélhetjük azt, hogy április 3-án meglesz az egymillió aláírás, és meglesz legalább az a hét ország is, amelyik szükséges” – hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke. Jelenleg 850-900 ezer az összegyűjtött aláírások száma – tette hozzá.

Több helyen zajlik az aláírásgyűjtés: a gazdakörök a meglévő 30 ezret további 70 ezerrel bővítik ígéretük szerint, de gyűjtenek a délvidéki magyarok és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is – tájékoztatott a Külügyi bizottság vezetője.

A határon túli magyarok kezdeményezték, hogy legyen az Európai Unióban nemzeti kisebbségvédelmi rendszer, mivel megelégelték, hogy kiszolgáltattak a nemzetállamok intézkedéseivel szemben. „Ha ők kezdeményeznek valamit, akkor mi odaállunk melléjük, mert minden magyar felelős minden magyarért, Szabó Dezső szavaival” – fogalmazott Németh Zsolt, aki bízik benne, hogy ez kényszeríti majd az uniót, hogy hozza létre saját kisebbségvédelmi rendszerét.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Fontos ügyben gyűjtenek aláírást
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH